2016-09-02 19:28:39• hírek • Kocsis Zoltán

Andone: Veszélyes lehet, ha az új seprű jól seper

A Pankotán aratott megsemmisítő, 9-0-ás sikerét követően szombaton odahaza szerezné meg szezonbéli harmadik győzelmét az Olimpia a második osztályú bajnokság ötödik fordulójában a Nagyváradi Luceafarul ellen. Pénteki sajtótájékoztatóján „jó képességű játékosokból álló jó csapatnak" nevezte az ellenfelet Bogdan Andone edző, de elismerte: türelmetlenül várja már a mérkőzést.

„Nehéz mérkőzésre számítunk, de felkészültek vagyunk", fogalmazott Andone. „ A héten edzőcsere történt az ellenfélnél, ami mindig új impulzusokat ad a játékosoknak, akik bizonyítani akarják az új edzőnek, hogy ők a legjobbak", kommentálta az Olimpia edzője a Luceafarulnál történt változásokat. Ahol a héten Florin Farcas beadta lemondását, helyét pedig a korábbi kitűnő védekező középpályás, a Steauánál, a görög Panathinaikosznál és az orosz Amkar Permnél is megforduló Erik Lincar vette át.

A váltás aligha ért bárkit is váratlanul, hisz a Luceafarul 1-0-ás hazai győzelemmel kezdett az Afumati ellen, azt követően azonban sorra jöttek a vereségek: 0-1 Sepsiszentgyörgyön, 1-2 hazai pályán a Clinceni ellen és 0-1 szintén hazai pályán a Juventus ellen. A csapat mindkét gólját az Olimpia régi ismerőse, Sorin Arnautu szerezte.

Saját csapata kapcsán Andone kiemelte, a fiúk jól dolgoztak az elmúlt hetekben. „Minden tiszteletem ezeké a srácoké, akik a klub nehéz helyzetében is kiálltak és remekül dolgoztak". Utóbbi igazolandó megemlítette, hogy az utánpótláscsapat pénteken csak két órás késéssel tudott elutazni Szörényvárra, miután sikerült megállapodni az ottani klubbal a szállás költségeinek kölcsönös megtérítéséről...

„Bogdan Andone új mentalitást hozott a csapathoz - ezek már a csapatkapitány Cosmin Iuhas szavai. Igyekszünk megérteni, mit vár el tőlünk és úgy érzem, jó úton haladunk. A Brassó elleni meccs óta, azt gondolom, folyamatosan javul a teljesítményünk". A szombati meccs kapcsán elmondta, „megtanultuk a leckét, tudjuk, mit kell tennünk a három pontért", majd a szurkolók fontosságát hangsúlyozta. „Reméljük, minél többen kijönnek majd szurkolni, hisz a drukkerek nagyon fontosak számunkra, sok energiát adhatnak."

Hasonlóan optimistának bizonyult Dumitru Muntean csapatkapitány-helyettes, aki a remek edzésmunkát, a csapat javuló formáját és a szurkolók támogatásának fontosságát emelte ki.

Szintén bizakodásra adhat okot, hogy a szatmári táborban mindenki egészséges és bevethető. A fiúknak pedig plusz motivációt nyújthat, hogy a kezdőrúgást a friss olimpiai bajnoki Simona Pop végzi el.

Végezetül pedig meg kell említenünk egy - ugyan laza, de érdekes - kapcsolódási pontot Bogdan Andone, a Luceafarul és a Ferencváros között. Az Olimpia edzője ugyanis ugyanúgy szerepelt játékosként a legnépszerűbb magyar csapatban, mint a Luceafarul korábbi utánpótlás-válogatott csatárának, Cristian Cigannak az apja, Sorin Cigan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: