2013-06-25 15:55:43• hírek • telesport.hu

Ancelotti lett a Real Madrid edzője

Carlo Ancelottit nevezték ki a Real Madrid új vezetőedzőjévé, míg az olasz mester helyét Laurent Blanc foglalta el a Paris Saint-Germainnél.

A két klub egyszerre nevezte meg új trénerét. Ancelotti hároméves szerződést kapott a királyi gárdától, míg párizsi utódja két évre írt alá.

Az AC Milannal kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Ancelotti - aki a Chelsea-hez visszatért portugál José Mourinhót váltja - úgy távozott a PSG-től, hogy a legutóbbi szezonban bajnoki címre vezette az együttest. A 2009-ben a Girondins Bordeaux-val bajnok Blanc mostani megbízatása előtt a francia válogatottat irányította, de a tavalyi Európa-bajnokság negyeddöntős búcsúját követően távozott posztjáról.

Spanyol sajtóértesülések szerint a Real Madrid 4 millió eurót fizet a PSG-nek azért, hogy elengedte az 54 esztendős Ancelottit annak ellenére, hogy egy év még hátra volt a szerződéséből.

A nemzetközi sajtó már hetek óta arról írt, hogy Ancelotti veszi át a Real irányítását, de mindaddig nem lehetett bejelenteni az érkezését, amíg a francia bajnok nem találta meg utódját. A PSG, amely több mint 200 millió eurót költött a keret megerősítésére az elmúlt két évben, amióta katari tulajdonba került, számos jelölt közül választotta ki a játékosként világ- és Európa-bajnok Blanc-t, ugyanis szóba került Roberto Mancini, Fabio Capello, Andre Villas-Boas, Frank Rijkaard, Manuel Pellegrini, Rafael Benitez, Michael Laudrup és Guus Hiddink neve is.

A Milannal játékosként is kétszeres BEK-győztes olasz tréner úgy lép Mourinho örökébe, hogy az előző idényben a Real nagyobb trófea nélkül maradt, míg a 47 éves Blanc azzal a teherrel foglalja el a PSG kispadját, hogy elődje 1994 után vezette ismét bajnoki címre a PSG-t.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: