2013-10-11 10:49:14• hírek • MTI/ Kocsis Zoltán

Amszterdamban kiszállhat a versenyből Magyarország

A másik két mérkőzés várható eredményének tükrében kizárólag a győzelem jelentheti a pótselejtezőt érő második hely megtartását a magyar labdarúgó-válogatott számára a pénteki, hollandiai világbajnoki selejtezőmérkőzésen. Romániának viszont, annak reményében, hogy mindkét hátralévő meccsét megnyeri (Andorra és Észtország ellen), abban kell reménykednie, hogy sem Magyarország, sem Törökország nem győzi le a hollandokat.

Egervári Sándor együttese jelenleg egy-egy ponttal előzi meg a török és a román csapatot, de abban az esélyeket figyelembe véve nem lehet bízni, hogy ez a két együttes hibázna a pénteki játéknapon, előbbi ugyanis az észtek vendége lesz, utóbbi pedig a pont nélkül álló andorraiaké. A riválisok könnyűnek ígérkező meccseit tekintve csakis a vb-ezüstérmes és a vb-re már kijutott hollandok legyőzése jelentheti az előny megtartását.     A siker ugyanakkor szinte biztosan a pótselejtező kiharcolását eredményezné, mivel a zárókör előtt megmaradna a legalább egypontos előny, az utolsó ellenfél pedig Andorra lesz.

"Kíváncsian várjuk, hogy mit tudunk megvalósítani a világ egyik legjobb csapata ellen. Elszántak a játékosok, közel vagyunk ahhoz, hogy az álmainkat valóra váltsuk, ugyanakkor tisztában vagyunk a két válogatott közti különbséggel, ráadásul a hollandok otthon játszanak. A futballban azonban néha borul a papírforma, mi pedig ezt szeretnénk meglovagolni" - mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány az Amsterdam ArenA-ban rendezett sajtótájékoztatón.
A szakember újságírói kérdésre elmondta, egy esetleges döntetlen elérése óriási sikert jelentene a magyar labdarúgás számára, de a válogatottnak most nem, hiszen a gárda ebben az esetben vélhetően lemaradna a pótselejtezőt érő második helyről.

A magyar válogatott legnagyobb gondja, hogy a Dzsudzsák Balázs mellett második legpiacképesebb játékosa, Szalai Ádám betegség miatt nem léphet pályára Amszterdamban. Helyét a Hollandiában, a Rodában futballozó Németh Krisztián veszi át. A védelem közepéből hiányzik a Bukarestben nagyot hibázó Guzmics Richárd, helyén a szintén nem túl magabiztos Mészáros Norbert kaphat szerepet. A hollandoknál Szalai klub- és csatártársa, Klaas Ian Huntelaar hiányzik, míg Robin van Persie játéka sérülés miatt kérdéses.

Az amszterdami meccshez hasonlóan az Andorra la Vellában rendezendő meccsnek is megvan az egyértelmű favoritja, ám itt a vendégek azok: Romániának nem okozhat gondot a félprofi andorraiak legyőzése. Mi több, a bukaresti sajtó szerint Victor Piturca tartalékol is kicsit a keddi, Észtország elleni hazai meccsre: Valerica Gaman, Gigel Bucur és Claudiu Keserü is szerepet kaphat, míg Vlad Chiriches, Gabriel Torje, Cristian Tanase és Ciprian Marica pihenőt kaphat.

Ami a 70.000 lakosú Andorra (összehasonlításképpen Szatmárnémeti lakosságának száma 102.000) válogatottját illeti, a szövetségi kapitány Koldónak ( teljes nevén Jesús Luís Alvárez de Eulate) legnagyobb gondja, hogy a keret egyetlen olyan játékosa, akinek köze volt a profi labdarúgáshoz, eltiltás miatt nem léphet pályára. A 34 éves Ildefons Lima korábban játszott a spanyol (Espanyol), a görög (Ionikosz), a mexikói (Pachuca) és a svájci (Bellinzona) élvonalban valamint a spanyol (Las Palmas, Rayo Vallecano) és az olasz (Triestina) második osztályban. Jelenleg viszont abban a spanyol ötödik osztályban szereplő FC Andorrában játszik, amely az andorrai bajnokságban vitézkedő FC Santa Coloma és UE Santa Coloma mellett a válogatott gerincét adja.

Európai vb-selejtezők, a D csoport pénteki programja:

Hollandia-Magyarország 21.30 m1
Andorra-Románia 21.30 TVR1
Észtország-Törökország 21.30

A csoport állása:
1. Hollandia 8  7  1  -   24- 4   22 pont - már kijutott
2. Magyarország   8  4  2  2   18-12   14
3. Törökország    8  4  1  3   14- 7   13
4. Románia        8  4  1  3   13-12   13
5. Észtország     8  2  1  5    6-16    7
6. Andorra        8  -  -  8    0-24    0

A további program: október 15., kedd:

Románia-Észtország, Bukarest 20.00
Törökország-Hollandia, Isztambul 20.00
Magyarország-Andorra, Budapest 20.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: