2020-07-02 12:56:10• hírek • Bede Emőke

Amszterdam piros lámpás negyedében ismét fogadják a kuncsaftokat

Fotó: flickr.com
Fotó: flickr.com

Szigorú szabályozásokkal ugyan, de ismét beindul az élet az amszterdami piros lámpás negyedben – írja a The Guardian.

A koronavírus-járvány miatt március közepén az összes bordélyháznak fel kellett függesztenie tevékenységét, s bár a kezdeti tervek szerint a kényszerpihenő egészen szeptemberig tartott volna, a koronavírus-görbéket látva a holland hatóságok úgy döntöttek, a vártál hamarabb engedélyezik, hogy a piros lámpás negyed szexmunkásai ügyfeleket fogadhassanak.


„Jó érzés volt visszatérni a munkába” – mondta el a lazítás kapcsán Felicia Anna, egy 34 éves, romániai prostituált, aki nem mellesleg szakszervezeti vezető is Amszterdamban. Hozzátette: a kényszerpihenő sok munkásnak komoly pénzügyi gondokat okozott, így legtöbben most örülnek, hogy újra felvehetik az igát. Noha eleinte tartottak attól, hogy a csökkenő turizmus miatt a klienskör is elapad, viszont „a kollégák” visszajelzései alapján „elég jól” megy a munka.


A hatóságok, ahogyan a fodrászoknak és a masszőröknek, úgy a szexmunkásoknak is azt tanácsolták, hogy mindenek előtt győződjenek meg róla, hogy a kuncsaft, vagy a vele egy fedél alatt élő személyek nem produkálnak-e koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket. A prostituáltaknak ezen felül nagy hangsúlyt kell fektetniük a fertőtlenítésre, a kézmosásra, és minden ügyfél után le kell cserélniük a lepedőt, és fertőtlenítőszerrel át kell törölnik mindent, amihez a vendég csak hozzáért. A maszkviselés nem kötelező, viszont a biztonság jegyében nincs csók – magyarázta az újságnak egy Foxxy néven futó örömlány.

 

Hollandia 2000-ben legalizálta a prostitúciót, melynek értelmében a szexmunkásoknak jelentkezniük kell a helyi kereskedelmi kamaránál, és természetesen jövedelemadót is fizetniük kell bevételeik után. A hivatalos adatbázisokban jelenleg körülbelül 7 ezer olyan személyt tartanak számon, aki ily módon keresi a kenyerét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: