2010-01-20 16:56:25• hírek • MTI

Ámokfutó gyilkolt Virginia államban

Nyolc embert mészárolt le és többet megsebesített egy ámokfutó az amerikai Virginia állam középső részén.

Az elkövető egy 39 éves férfi, aki - miután a rendőrség egész éjszaka hajtóvadászatot folytatott a felkutatására - szerda reggel megadta magát. (Szerk megjegyzés: román idő szerint szerdán 16.körül). A gyilkos áldozatai felnőttek voltak, mindet lelőtte. Három holttestet egy házban - valószínűleg a férfi otthonában -, négyet azon kívül találtak meg, a nyolcadik még életben levő áldozatra egy közeli út mentén bukkantak, ő kórházba szállítás közben halt meg.

A rendőrség kutyákkal és éjjellátó berendezésekkel helyi idő szerint kedd este a gyilkos nyomába eredt a vidéki Appomattox városhoz közeli erdőben, a fővárostól, Richmondtól mintegy 100 mérföldre nyugatra. Az üldözés során - több mint 100 rendőr kereste a feltételezett elkövetőt - a férfi négyszer is rálőtt egy rendőrségi helikopterre, amely sérült üzemanyagtartállyal végül leszállni kényszerült. A környék lakóit, akiknek a többsége nyugdíjas, arra kérték, maradjanak házaikban.

A virginiai állami rendőrség egy névtelenséget kérő nyomozója szerdán reggel elmondta: feltételezhetően az áldozatok között volt a férfi felesége és fia, és a "többi áldozatot is ismerte". A rendőrség további részleteket nem közölt, megfigyelők szerint a lövöldözés valószínűleg egy családi viszályt követte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: