2005-10-18 21:58:31• hírek • Szatmar.ro

Amit csak akarunk

Titkos katonai objektumok után kutathatunk a Google-vel.
Az internetes felhasználók körében új, különös sport dívik: a Google-rajongók kedvenc időtöltése mostanság, hogy katonai objektumok után kutakodnak a kereső-szolgáltató virtuális térképén.

A Google Map-en ugyanis számos hadi bázis illetve katonai épület-komplexum látható, ami miatt már több kormány is figyelmeztette az üzemeltetőt, hogy távolítsák el rendszerükből a fényképeket. A brit The Register online magazin azonban mit sem törődve a veszélyekkel közzétette az amerikai Area 51-es bázisról készített fotókat és versenyt hirdetett meg Find the Black Helicopter (keresd meg a fekete helikoptert) címen, melyben felszólítják olvasóikat, hogy igyekezzenek minél több titkos objektumot felkutatni a Google műholdképein.

A magazin felhívása számos internetezőt megérintett és belevetették magukat a kutatási munkálatokba, melynek eredményeképpen több száz fénykép érkezett a szerkesztőségbe. A fotókon többek között repülőgép-hordozókat illetve tucatnyi katonai helikoptert lehet látni. Az amerikai kormány azonban mélységesen elítéli a brit lap szenzációhajhászását, és mindent megtesznek azért a jövőben, hogy rávegyék a Google-t a nemzetbiztonságot veszélyeztető fotók eltávolítására.

prim.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: