2012-11-14 16:34:27• hírek • Szatmar.ro

Plakátháború a választások előtt Szatmárnémetiben

Az összes politikai párt képviselőjével találkozott szerda délelőtt Szatmárnémeti polgármestere. A megbeszélés tárgya a közelgő törvényhozási választások (december 9.) plakátjainak kérdése volt. A tanácskozás nem maradt feszültségek nélkül, az RMDSZ és az ARD is kifogásokkal illette az USL szövetséget.

A polgármester elismételte amit hétfői sajtótájékoztatóján is elmondott: a PP-DD elárasztotta a megyeszékhelyet (Károlyi út, Hegyi út, Szatmárzsadányi út, Independentei út, "UFO-park") választási plakátjaival, ám azokat rendre illegális helyre ragasztotta - fákra, oszlopokra. Akkor 24 órás ultimátumot szabott a pártnak és önkénteseinek, hogy eltávolítsák a plakátokat.

Rat Silviu, a párt szatmári szervezetének elnöke elnézést kért az incidensért, az önkénteseket és a fiatalok alkotta szárnyat tette felelőssé, majd egy nemes felajánlással is előrukkolt: amennyiben a polgármesteri hivatal rendelkezésükre bocsát egy terültet, azt ők saját költségükön beültetik facsemetékkel. Természetesen csak a kampány után...

Sorin Ghilea, az ARD pártszövetség elnöke felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy USL plakátok is vannak illegális helyekre kiragasztva a Szolidaritás és a Május 14 negyedekben valamint az Avram Iancu utcában. Értetlenségének adott ugyanakkor hangot, hogy miért nem lehet taxikon kampányolni, ha a tömegközlekedési eszközökön lehet. Florin Gazdac, a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség vezetője elmagyarázta, hogy ez nem egy helyi határozat, hanem a kampányról szóló törvénykezés része. Ekkor Ghilea hevesen azt kifogásolta, hogy ők már nem kaptak helyet a Transurban buszain. Ennek egyik oka, hogy a leggyorsabban ébredő párt az RMDSZ volt, magyarázta Coica, amely már márciusban jelezte ebbéli szándékát.

Az RMDSZ képviseletében Maskulik Csaba szenátorjelölt azt kifogásolta, hogy a Decebal híd Szatmárzsadányi út felé eső oldalán akkora USL-és transzparens van kiaggatva, amely háromnak a helyét is elfoglalja. Noha az USL mindössze egy transzparensnek a helyét foglalhatta le.

A polgármester ígéretet tett, hogy utánanéz a törvénytelenségeknek, ugyanakkor újabb egy napos haladékot adott a különböző pártoknak (PP-DD, USL, ARD), hogy rendezzék a helyzetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: