2018-08-09 22:09:42• hírek • Kocsis Zoltán

Amint az várható volt: CFR győzelem, Craiova vereség, FCSB-iksz

Amint az elvárható volt, a Kolozsvári CFR már Örményországban is legyőzte 2-0-ra az Alaskert csapatát, így fél lábbal a következő körben érezheti magát. Sok esetben sokat ér az idegenbeli gól, ezúttal azonban a Craiova nem sokban bízhat a lipcsei 3-1-es vereséget követően. Nem játszott jól, de legalább nem kapott ki a FCSB Splitben, így bizakodva várhatja a Hajduk elleni visszavágót.

 

A mérkőzések sorát a CFR nyitotta, amely alig öt perc után vezetést is szerzett George Tucudean révén az Alaskert otthonában. A kolozsváriak – akiknek színeiben Lang Ádám ezúttal nem kapott lehetőséget – ezt követően amolyan olaszosan az eredmény megtartására törekedtek a technikailag láthatóan jóval gyengébb örmények ellen.

 

A CFR a második félidő elejét is megnyomta, Tucudean pedig ismét betalált – ezúttal önmaga által kiharcolt büntetőtőből. A hazaiak egyedül az utolsó negyed órában tudtak veszélyesek lenni előbb egy szögletet, majd egy megpattanó távoli lövést követően. A visszavágó formalitásnak tűnik. 

 

Szintén formalitásnak tűnik a Craiova esetében, amely a teljes mezőny egyik legerősebb csapata, az RB Leipzig otthonában lépett pályára. A hazaiak Bruma révén már a hetedik percben ziccert alakítottak ki, majd a német nyomás a 25. percben érett góllá, amikor egy szöglet után Ibrahima Konaté fejesét követően a labda a felső, majd az oldalsó lécről pattant a kapuba. A Craiova játékáról sok mindent elmond, hogy a 42. percben jutottak el először szögletig…

 

 

Támadóbb, bátrabb Universitatea futott ki a szünet után a gyepre – ez a lendület azonban alig tíz percig tartott. Egyre nőtt a Leipzig nyomása, Mirko Pigliacelli kapus pedig bravúrok sorát mutatta be Matheus Cunha, Konaté és Stefan Ilsanker helyzeteinél. A 77. percben aztán ő is verve volt, amikor egy jobb oldali támadást a középen érkező Cunha fejezett be góllal. Tíz perccel később szegény olasz kapus hiába tolta kapufára Emil Forsberg lövését, Yusuf Poulsen háromra emelte csapata előnyét. Ami három perccel később teljesen váratlanul ismét kettőre olvadt, amikor az addig totálisan veszélytelen Craiova Ivan Martics 14 méteres lövésével szépített.

 

Az egyedüli román meccs, amelyen nem született gól, azt Splitbe játszották – és leginkább Cristian Balgradean tett azért, hogy az eredményjelző tábla ne változzon semmit. A horvátok – soraikban Gyurcsó Ádámmal – viharosan kezdtek, Andre Formitschow, Josip Juranovic és Stipe Vucur  sorra hagyta ki a ziccereket. A FCSB játékosai görcsösen védekeztek, támadásban egyszerűen nem léteztek.

 

A szünet után sem változott a helyzet, a horvátok folyamatosan nyomás alatt tartották a román védelmet – az 56. perctől Gyurcsó nélkül, de a 76. perctől Futács Márkóval-, de gólt nem tudtak szerezni. Elsősorban azért, mert az utolsó percben Balgradean hatalmasat védett Ahmed Said helyzetéténél. A slusszpoén azonban majdnem ezt követően jött, Olimpiu Morutan ugyanis a 94. percben majdnem megszerezte a győzelmet a FCSB javára, de Josip Posavec bravúrral védett. Ez volt mellesleg a FCSB egyetlen kaput eltalált lövése….

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: