2012-02-25 15:35:09• hírek • Szatmár.ro

Amikor nincs tanítás - Iskola másként!

Noha nincs se óra, se tanítás, a részvétel kötelező tanárnak, diáknak. Első alkalommal került a tanügyi programba az „Iskola másként hét", amelyre április 2-6. között kerül sor.

Noha se órákat nem lehet majd tartani, és ennek megfelelően tanítás sem lesz, senki nem lébecolhat: mind tanárok, mind pedig a diákok számára kötelező a részvétel, közölték pénteki sajtótájékoztatójukon a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség képviselői. Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes elmondta, ezen a héten bármilyen tevékenységet folytathatnak a pedagógusok és a diákok, amelynek köze van ugyan a pedagógiához, ám mégsem klasszikus tanítás.

A paletta a tanulmányi kirándulásoktól a múzeumlátogatásokon át a sportrendezvényekig nagyon bő. Kiemelte, várják a különböző a civil szervezetek ajánlatait, ötleteit is. Pintea Ionut, a Ioan Slavici iskola XI. osztályos tanulója, a Szatmár megyei diákok képviseletének elnöke beszámolt az Oana Badea oktatási államtitkárral csütörtökön folytatott videokonferencián elhangzottakat. Ezek szerint a diákok jelenléte az „Iskola másként héten" kötelező, a hiányzásokat ugyanúgy dokumentálják, ahogy azt átlagos iskolaidőben is tennék.

A tanulók maguk döntik el ugyanakkor, hogy mely tevékenységben kívánnak részt venni. A korábbi hírekkel ellentétben akár tanulmányi kirándulások is képezhetik a hét programját, ugyanúgy mint a Nyílt Napok megtartása vagy különböző tanár-diák sportmegmérettetések. Ötleteket országos szinte a www.wedu.ro honlapon lehet közzétenni. Nicu Miclaus tanfelügyelő hozzátette, hogy a jelenét nem csak a diákok, de a tanárok számára is kötelező és a hét végén minden aktivitást dokumentálnak.

Arra biztatta a diákokat, hogy lehetőség szerint minél több és sokrétűbb tevékenységben vegyenek részt. Szász mindenkit megnyugtatott, az órákat nem kell bepótolni, mivel ez a hét az éves tanterv szerves része.

Sajtótájékoztatót tartottak a tanfelügyelőségen

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: