2018-08-23 10:11:56• hírek • Szatmar.ro

Amikor nem Ibrahimovic a sztár

Papíron nem lehet nehéz dolga a CFR-nek luxemburgi ellenfelével szemben az Európa Liga negyedik selejtezőkörében, a FCSB viszont kiegyenlített párharcra számíthat a Rapid Wien ellenében. Aki jobbnak bizonyul, az bejut végre a csoportkörbe.

 

A leghosszabb utat eddig a Dudelange tette meg, a luxemburgiak még a Bajnokok Ligája első körében kezdtek a Mol Vidi ellen. Érdekesség, amennyiben továbbjutott volna a Malmö ellen, a Kolozsvári CFR is találkozott volna a magyar bajnokkal a BL-ben. Ám az erdélyiek, főhercegségbeli ellenfelükhöz hasonlóan búcsúzni kényszerültek az első számú európai kupasorozattól.

 

Az EL-ben a Dudelange előbb 3-2-es összesítéssel kiejtette a koszovói Dritát, majd történelmi bravúrt bemutatva 4-3-ra a lengyel Legia Varsót. Jellemző a csapatra, hogy valamennyi meccsén betalált eddig ellenfele kapujába, de az is, hogy az összesen kapott is gólt. A luxemburgiak kispadján a német Dino Toppmöller ül, akinek, nem túlzás azt állítani, vérében van az edzősködés. Apja, Klaus Toppmöller 2001-ben BL-döntőig vezette a Leverkusent, további három közeli családtagja (testvére, unokatestvére és nagybátyja) is edzősködik.

 

Van ismerős név a keretben is! A montenegrói Milan Bisevac jelenleg ugyan sérült, pályafutása csúcsán azonban megfordult a Paris St.Germainben, az Olympique Lyonban és a Lazióban is. A német labdarúgást jól ismerők számára ismerős lehet az egykori Dortmund-tehetség Marc André Kruska és a Schalke-csillagnak beharangozott Levan Kenia neve. Utóbbi - neve ellenére - grúz, sőt, 29-szeres válogatottnak mondhatja magát. A legismertebb név a Dudelange-ban azonban minden kétséget kizáróan Ibrahimovicé. Természetesen nem a korábbi Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United-sztár Zlatanról, hanem névrokonáról, Sanelről van szó.

 

Apjához hasonlóan tehát Dino is a látványos támadófoci híve és ez mondható ez a CFR kispadján ülő Antonio Conceicaóról is. Akivel a kolozsváriak megtáltosodtak, a bajnokságban mindhárom meccsüket megnyerték irányítása alatt, az EL-ben pedig az örmény Alaskertet búcsúztatták magabiztosan, két győzelemmel.

 

Az összesítést nézve magabiztosan ejtette ki a pozsonyi Slovan Bratislávát a Rapid Wien is. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy az 5-2-es összesítésbe belefért egy szlovákiai vereség is. Kiegyensúlyozatlan a Rapid a bajnokságban is, ahol egy győzelmet két döntetlen és egy vereség követett. A nyáron igazolt Andrei Ivan hamar beilleszkedett az együttesbe, eddig hét mérkőzésen három gólt szerzett. Az EL-ben azonban még nem termett számára babér. Az erdélyi felmenőkkel rendelkező Szántó Tamásnak még kevésbé, a fiatal középpályás sérülés miatt ebben az idényben még nem léphetett pályára.

A szlovén Rudart 6-0-lal elgázoló FCSB az előző körben csak az utolsó pillanatokban szerzett góllal tudta búcsúztatni a horvát Hajduk Split csapatát. Gyurcsó Ádám és Futács Márkó után ismét lehet tehát magyar áldozata a FCSB-nek, amely a bajnokságban elkapta a fonalat, legutóbbi három meccsét megnyerte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: