2015-09-26 18:39:55• hírek • Kocsis Zoltán

Amikor a diákok éjszakára sem akarnak hazamenni

A rossz idő miatt elmaradt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Gólyahétvégéje - Tasnádon. Az iskola vezetősége és a szervező KöFeDiSz azonban nem esett kétségbe, a gólyák a gimnázium épületébe költöztek be 24 órára.

A Gólyahétvégének immár egyre komolyabb hagyománya van a Kölcsey-ben. Az elsőt még Hadadon szervezték, a következőket pedig már Tasnádon, ahol a tágas kemping és nagy udvar csoportjátékokra rendkívül alkalmas. Idén azonban a rossz idő miatt elmaradt a tasnádi kirándulás, az esemény otthona az iskola lett.

A hagyományhoz tartozik az is, hogy a Gólyahétvége mindig az iskolakezdést követő második hétvégén van. „Az a célunk, hogy a gyerekek másként is megismerjék egymást, nem csak úgy, ahogyan az osztályban viselkednek. Fontos, hogy ez korán történjék, amíg még nincsenek beágyazódott kapcsolatok a gyerekek között. A tevékenységekből mindenki ki kell vegye a részét - ez is az osztályon belüli kohéziót szolgálja", magyarázza Pataki Enikő igazgatónő.

Hat osztálynyi, 150 kilencedikes, közel félszáz kísérő és tanár szombat délelőtt 10 órakor költözött be a „való világ villába" és vasárnap délelőttig marad ott. Értelemszerűen ott is alszanak és étkeznek is. Közben pedig számtalan tevékenységben vesznek részt. Ottjártunkkor az osztályok saját címerüket készítették. Ehhez mindenkinek hozzá kellett járulni valamivel.

A délután folyamán sport, majd egyéb csoportos tevékenységek következnek. Este filmnézés, gitárest és buli a kantinban. Vasárnap délelőtt közösen tanulják meg a gimnázium himnuszát, majd kiértékelik a közösen eltöltött huszonnégy órát, magyarázza lelkesen Szilágyi András, a KöFeDiSz alelnöke.

Az első Gólyahétvégét még a tanárok vezették, azóta viszont ezt a KöFeDiSz magára vállalta. Mindez remek erőpróba számukra is, mondja az igazgatónő. Minden osztályban idősebb mentorok vezetik a tevékenységeket, ők felelnek a remek hangulatért is. „Ezzel az alkalommal a KöFeDiSz is bemutatkozik a gólyáknak. Reméljük, minél többen akarnak majd hozzánk csatlakozni", teszi hozzá Szilágyi András.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: