2013-10-22 16:01:58• hírek • Kocsis Zoltán

Amikor a centik számítanak

Akadályozza a polgármesteri hivatal útfelújítási munkálatait a szatmári E.ON Gaz Szatmárnémetiben - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Dorel Coica polgármester. Az önkormányzat vezetője ezért a vállalat regionális központjához fordult.

„Ezekben a percekben útban van Szatmárnémeti felé a regionális E.ON Gaz igazgatója Kolozsvárról", mondta Coica. Sajnálatos módon azonban kettejük találkozójára a sajtó már nem volt hivatalos.

A gond a Caragiale és az Orientului utcákon van. A terepszemlével összekötött sajtótájékoztatón Coica és a polgármesteri hivatal szakemberei elmagyarázták, a két utcában a gázvezetékek alig 30 centiméterrel vannak a földfelszín alatt, holott 90-120 centiméter mélyen kellene lenniük. Mindez azért van, mert évekkel ezelőtt nem az E.ON Gaz vezette be a gázt, hanem az ott lakók: az általuk megépíttetett rendszert vette át aztán a gázszolgáltató.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint két hete állnak a munkálatok a két utcában, mivel az E.ON Gaz nem hajlandó szakmai felügyeletet sem biztosítani a vezetékek áthelyezéséhez. „Mindezt a polgármesteri hivatal végezné, az E.ON Gaz-nak csak a szakmai felügyeletet kellene biztosítania. Ám a vállalat szatmári vezetői két hete a fülük botját sem mozgatják. Mindegyre azt mondják, folytassuk a munkát, majd ők áthelyezik később a csöveket. De így nem lehet dolgozni, az úthenger alatt a csövek darabokra törnének", magyarázta Koncz Andrea, a polgármesteri hivatal európai uniós pályázatokért felelős irodavezetője.

Kíváncsiak voltunk az E.ON Gaz véleményére is, ám amikor elmondtuk, milyen ügyben telefonálunk, a vállalat sajtószóvivőjéhez irányítottak minket. Demian Oana szóvivő írásban kérte a kérdés benyújtását. „Ellenőriznünk kell, hogyan is állunk pontosan a munkával, azt követően készségesen válaszolunk", mondta.

A Caragiale utcán a munkálatok a nyár végén kezdődtek. Az utca felújítása annak az Integrált Fejlesztési Programnak a keretein belül zajlik, amelyet 2012 tavaszán nyert meg a polgármesteri hivatal. A hét szerződésből Ilyés Gyula akkori polgármester utolsóként írta alá 2012 májusában azt, amely a Caragiale, Crivatului, Orientului, Plevnei, Soimoseni és Vaii utcák modernizálásáról szól. A szerződés összértéke 10,6 millió lej, a teljes Integrált Fejlesztési Programé pedig 67,8 millió lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: