2015-04-25 14:13:39• hírek • Kocsis Zoltán

Amikor a VVVV legyőzi a www-ét

Péntek délután megkezdődött és jelenleg is zajlik a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban a Vidám Versek Versmondó Versenye. Az eredményhirdetés és a díjkiosztás szombat délután 17 órakor lesz.

A Vidám Versek Versmondó Versenye jó másfél évtizeddel ezelőtt a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum házi versenyeként indult, ebből nőtte ki magát országos megmérettetéssé. A VVVV 2009 óta számít országos versenynek, idén azon 12 esemény közé tartozik, amelyet a tanügyminisztérium a magyar szakos diákoknak szervez vagy támogat országszerte. Idén Erdély 14 megyéjéből összesen 107 I-VIII. Osztályos diák méri össze tudását, tehetségét, rátermettségét.

A nyitóünnepségen előbb Ádámkó István igazgató köszöntötte a jelenlévőket, mondott köszönetet a támogatóknak és kívánt sok sikert a szavalóknak. Nm.ft. Schönberger Jenő római katolikus püspök is testvéri, keresztényi versengést és jó szórakozást kívánt a résztvevőknek, arra emlékeztetve mindannyiunkat, hogy „a mosoly az fél egészség".

Mátyás Emőke országos szaktanfelügyelő a verseny szervezőit és a szervezést méltatta, tekintve, hogy a VVVV-nek minden évben a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum ad otthont. Utána Szász Piroska megyei főtanfelügyelő-helyettes fejtette ki örömét, amiért ez és a hasonló versenyek lehetőséget adnak arra, hogy az ide látogatók megismerhessék Szatmár megyét, annak értékeit.

Az ünnepi beszédek sorát Keresztényi Gábor parlamenti képviselő zárta, aki kiemelte, nagy dolognak tartja, hogy az internet világában ezek a gyerekek leülnek olvasni, verset tanulni. „Viccesen azt mondhatnám, örülök, hogy a VVVV legyőzte a www-ét". A politikus kifejtette, hogy a humor, a vidámság mindig összeköt, ami kisebbségi létben fokozottan fontos. „Zárásként azt kívánom, legyetek mindannyian vidámak! Nem csak ezen a hétvégén, de egész életetekben is!".

Az ünnepi beszédek után a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum kisdiákjai kulturális műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek, szombaton pedig kezdődhetett a verseny.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: