2019-06-21 06:41:13• hírek • Nagy Tímea

Amíg bennem zeng a lélek: Senior Néptáncfesztivál Nagykárolyban

június 29

A nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület hagyományőrző programjaira június 29-én és 30-án kerül sor.

A hétvégi esemény nevével ellentétben igazi családi fesztivált hoztak össze a szervezők, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki talál számára érdekes és szórakoztató elfoglaltságot

 

„Amíg bennem zeng a lélek” - I. Senior Néptáncfesztivál Nagykárolyban szombaton 11:00 órai kezdettel.

 

„A táncházmozgalom megalakulása óta több generáció nőtt fel a táncházas fészekben” – kezdi beharangozóját a Rekettye Kulturális Egyesület. Így folytatja: „Nagy örömünkre, kisebb-nagyobb kihagyás után, többen újra visszataláltak a néptánchoz, vagy éppen fiúról apára száll a tudás, és most fedezik fel maguknak ezt a világot.

 

Arra gondoltunk, olyan jó lenne együtt nosztalgiázni, mulatni, összefogni a 30+-os csapatokat, kezdeményezéseket. Így született meg az „Amíg bennem zeng a lélek” Senior Néptáncfesztivál ötlete, amely terveink szerint vándorrendezvényként működhetne.

 

Az első alkalom szervezője a Rekettye Kulturális Egyesület. Szeretettel várunk Benneteket Nagykárolyban, 2019. június 29-én!” Tervezett programok:

 

11 óra: csapatok érkezése
12-14 óra: focimeccs, szabadtéri játékok
14 óra: ebéd
15 óra: városnézés
18 óra: gálaműsor
19 óra: vacsora
19:30 órától: hajnalig tartó táncház

 

Az események több helyen zajlanak: Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum, Nagykárolyi Kulturális Központ „Deák Endre” rendezvényterme.

 

Vasárnap, 30-án, a közösségé a főszerep. Az alkalomra ellátogat Böjte Csaba ferences szerzetes, aki szentmisét is celebrál az egybegyűltek számára. Erdődi Endre érmihályfalvi görögkatolikus pap tart előadást a házastársak közötti tabukról. Mindeközben a gyermekek megismerkedhetnek a kerékpáros közlekedés szabályaival, továbbá kézműves foglalkozások és vetélkedők várják őket.

 

A családi nap helyszíne a nagykárolyi Szent László Közösségi Ház, kezdés 13:00 órától. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat a következő telefonszámon előre jelezzék: 0744 504 635

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: