2008-11-25 11:14:24• hírek • Szatmár.ro

Amiért a jelölt elmegy szavazni

A választási kampány során nagyon sok helyen, nagyon sok alkalommal hangzott el, miért kell a szavazópolgárnak elmennie szavazni. Most a jelölteken a sor hogy elmondják, ők miért mennek el szavazni.

Günthner Tibor, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének kettes körzeti szenátorjelöltje. Ön miért megy el november 30-án szavazni?

- Günthner Tibor: A szavazás egy négyévente adódó egyedi lehetőség és ezzel a lehetőséggel azért fogok élni, hogy az általam helyesnek vélt irányba tartó jelöltek kapjanak döntéshozói hatalmat. Elmegyek szavazni azért, hogy ne szakadjon meg az a sorozat, amin tizennyolc éve dolgozik az RMDSZ. Szükség van a folytonosságra annak érdekében, hogy Szatmár megye gazdasága továbbra is felfelé íveljen, hogy a kisebbségi érdekképviselet ne jusson zsákutcába. Sokat csinált az RMDSZ eddig, de még nagyon sokat csak ezután fog tudni megcsinálni. Ezért megyek el tehát szavazni, hogy ezt a lehetőséget megadjam a Szövetség politikusainak, hogy építhessük Szatmár megyét együtt, tovább.

Kónya László, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének egyes körzeti szenátorjelöltje. Ön miért megy el november 30-án szavazni?

Kónya László: - Én azért megyek el szavazni, mert 1990-ben nagy változás állt be az életembe és mert úgy látom, hogy eddig csak szavaztam, de vasárnap már választani fogok a szavazófülkében.
Az erdélyi magyarság jólétéért, a szatmári magyar önkormányzatok zavartalan működésének biztosításáért, a magyar nyelvű oktatás folytonosságáért, a jobb iskolákért megyek el ezen a hétvégén választani. A szlovákiai helyzet is azt bizonyítja: fontos ott lennie a kisebbségnek a hatalomban, egyébként nem biztosítható a társadalmi együttélés. Ezen célok elérése jegyében fogok a Szövetség jelöltjeire szavazni november harmincadikán.

Kónya László és Günthner Tibor

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: