2007-11-09 11:59:05• hírek • Szatmar.ro

A szenátor megoldása

ecksteinEckstein Kovács Péter szerint, megkellene tiltani a prostituáltak és a kéregetők kivándorlását.

Eckstein Kovács Péter RMDSZ szenátor, úgy véli, hogy megállíthatná a román "bűnözés-exportot" az únió tagállamaiba, ha az eddigiekben megbüntetett kéregetők és prostituáltak kiutazási eltiltást kapnának.

"Ezeket a bűncselekményeket kevésbé tartják veszélyesnek a társadalomra nézve. Javaslatot tehetnénk arra, hogy azon személyek, akik egy naptári év leforgása alatt kéregetésért vagy prostitúcióért hivatalosan felelősségre lettek vonva, kiutazási tiltásban részesüljenek adott ideig." - mondta a szenátor a tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatón.

Eckstein reméli, hogy a románok által külföldön elkövetett bűncselekmények okozta helyzet, kimondottan Olaszországra értve, nem fog ahhoz vezetni, hogy új szabályokat állítsanak fel a határokon, vagy visszavezessék az 500 euró felmutatásának feltételét.

A szenátor továbbá bírálta Adrian Cioroianut, mondván, hogy ennek kijelentései, miszerint a romákat a sivatagba kellene küldeni, nem egy külügyminiszterhez méltó megszólalás. Eckstein szerint ez a hozzáállás, más, a  külkereskedelmi szférában dolgozó politikusok haragját is kiválthatja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: