2009-11-06 13:55:06• hírek • Szatmár.ro

Amerikai szenátort fogadott Csehi

Chris Lauzen, az Amerikai Egyesült Államok Illinois államának szenátora a mai nap folyamán a Szatmár megyét érintő fejlesztési elképzelésekről egyeztetett Csehi Árpád Szabolcs Szatmár megyei tanácselnökkel és Pataki Csaba regionális fejlesztési igazgatóval.

A találkozón részletesen tájékoztatást kaptak a megyét  érintő legfontosabb projektekről és a megye fejlesztési elképzeléseinek hátteréről. Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök bemutatta a megyében induló ivóvíz és csatornahálózat kiépítéséről szóló, mintegy 100 millió eurós projektet, továbbá a megyei hulladékgazdálkodási problémákat megoldó majd 30 millió eurós projektet. Beszélt más infrastrukturális fejlesztésekről is, kiemelve, hogy jelenleg mintegy 20 millió euró értékben folynak a közlekedési infrastruktúra felújítását célzó, külső finanszírozási forrásokból készülő munkálatok szerte a megyében. Bemutatta azokat a lehetőségeket, amelyek Szatmár megyét komoly logisztikai központtá tehetik, kiemelve a Nyíregyháza-Szatmárnémeti-Nagybánya gyorsforgalmi út részleteit, és a halmi vasúti átjátszóközpont fontosságát is.

A Szatmár megyei gyökerekkel büszkélkedő Chris Lauzen négy év után tért most vissza Szatmárnémetibe. Elmondása szerint célja, hogy Amerika és Románia között partnerségi lehetőségek megkötéséhez építsen hidakat. Kiemelte, hogy ezen belül elsősorban a Szatmár megyei fejlesztési elképzelésekhez szeretne segítséget nyújtani.

A négy év után Szatmár megyébe visszatért Lauzen elégedetten nyilatkozott a megye átalakulásáról, fejlődéséről. Hozzátette, hogy mindig örömmel jön Szatmár megyébe, ahol amellett, hogy rendkívül kedvesek a vendégszeretetükről híres szatmáriak, teljes körű információkat is kap a fejlesztési kérdéseket tekintetében.

A Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnökkel folytatott konzultáció  után Chris Lauzen és felesége Ilyés Gyula polgármesterrel is találkozott, majd a nap végén Istrau településre látogat, ahonnan ősei mintegy száz évvel ezelőtt Amerikába költöztek.


Csehi Árpád fogadta a szenátort és annak feleségét
Csehi Árpád fogadta a szenátort és annak feleségét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: