2017-03-27 12:09:39• hírek • Szatmár.ro

Amerikai karmester és olasz klarinétművész a filharmóniában

Március 30-án, csütörtökön szimfonikus koncertet tartanak a filharmóniában.

Csütörtökön, a szokásos időpontban, 18.30-kor kezdődően szimfonikus hangversenyt tartanak a Dinu Lipatti Filharmóniában. A karmester az amerikai Donald Appert lesz, az est szólistája pedig Rocco Parisi klarinétművész.

Donald Appert karmester, zeneszerző és harsonaművész. 1990 óta zeneigazgatója a vancouveri Clark College Orchestrának, karmestere a portlandi Oregon Simfoniettának. Művei között tálalunk kamarazenét, vonószenekarra, fúvószenekarra írott kompozíciókat. Műveit játszották már az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Európában. Vezényelt sok alkalommal Európában is, Bulgáriában, Szlovákiában, Oroszországban, Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában és Romániában. Az eddig megjelent kritikákban nagy elismeréssel írnak róla, elegáns stílusát, szép dallamvezetését méltatják. Tanárai olyan nagynevű mesterek, mint Riccardo Muti, Otto Werner Mueller, Daniel Lewis, Frederik Fennel, Richard Pittman. Mint harsonaművész különböző zenekarokkal játszott már együtt a világ több pontján.

Rocco Parisi San Pietro az olaszországi Maidában született. Hangszere a basszusklarinét. Hollandiában, majd Cuenóban a G. F. Gedini Konzervatóriumban „magna cum laude” minősítéssel diplomázott. Több nemzetközi versenyen vett részt. Jelenleg a Sienai Zeneakadémia asszisztense. Nagyszerű előadója a kortárs zenének és nagy mestere hangszerének, annak minden technikai kiaknázásában. Sokan komponáltak számára, és ezeket a műveket számos fesztiválokon játszotta. Szólistaként sok országban megfordult, az I.C.A. Nemzetközi Klarinét Egyesület meghívására pedig az Amerikai Egyesült Államokban, Svédországban, Olaszországban tartott mesterkurzusokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: