2010-04-12 09:02:53• hírek • MTI

Amerikai felháborodás lóklónozás miatt

A tenyésztők szerint azonban a klónozás egyszerűsített módja egy bajnok létrehozásának. Zarela Olsen úgy döntött, hogy klónoztatja Capuchino nevű ménjét, amelyet az évezred paso fino fajtájú lovának választottak 1999-ben.

Az állatok klónozására szakosodott biotechnológiai vállalat 160.000 dollárt kért szolgáltatásaiért cserébe. Capuchino genetikai mása, Capuchino Forever tavaly májusban látta meg a napvilágot.

Carol Harris lótenyésztő szerint azonban mindez a pénzről szól. A klónoztatók csupán könnyen akarnak klasszis lóhoz jutni - mondta a Los Angeles Timesnak. Más szavakkal fogalmazva a tenyésztés művészet, míg a klónozás csupán másolás.

Klónozott lovak jelenleg nem vehetnek részt a méneskönyvekben regisztrált lovak versenyein, de ez idővel megváltozhat. Az amerikai quarter horse fajta szövetségének méneskönyvi és regisztrációs bizottsága nemrég szavazott le egy javaslatot, amely szerint engedélyezni kellene a klónok regisztrációját.

A klónozás hívei szerint az ellenzést információhiány okozza. "Úgy vélik, Frankensteineket nevelünk a laborjainkban, pedig egyáltalán nem erről van szó" - fogalmazott Karen Batra, a biotechnológiai vállalatok gyűjtőszervezete, a BIO szóvivője.
Az első lovat, a Prometea nevű kancát olasz kutatók klónozták 2003-ban. Jelenleg mintegy 65 klónozott ló él világszerte, ebből legalább ötvenet a texasi ViaGen hozott létre, a fentebb említett Capuchinót is beleértve.


Lóklónozás ellen
Egyre többen klónozzák kedvencüket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: