2015-07-07 17:24:43• hírek • Szatmár.ro

Altfatter: szerdán akár vörös hőség-riadó is lehet

Több szervezet is vizet oszt Szatmárnámetiben, a templomok hűvösébe is menekülhetünk.

Altfatter Tamás, Szatmár megye alprefektusa a keddi nap során a mentőszolgálatot és a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályát is felkereste, hogy megbizonyosodjon róla: az egészségügyi személyzet készen áll a hőség miatt egészségügyi gondokkal küzdők ellátására. "Arra kértem a szolgálatok vezetőit, hogy több embert hívjanak be, hogy a hőség okozta rosszulléteket mihamarabb el tudják látni. Mint kidetült, eddig nem okozott komolyabb gondot a 37-38 Celsius fokos hőmérséklet" - mondta kormánybiztos-helyettes.

Szatmárnémeti több pontján frissítő, hideg vízet oszt több szervezet is az utcákon. A megyeközpontban a Vöröskereszt, a Máltai Segélyszolgálat és a Caritas Szervezet is vízet osztott, szerdától a Vöröskereszt Nagykárolyban és Avasfelsőfaluban is akcióba fog lépni.

"Felszólítottam az egyházak képviselőit, hogy a lehető leghosszabb ideig tartsák nyitva a templomok kapuit, hogy a hűvös épületekben megpihenhessenek, akik gyalog járnak" - mondta Altfatter.

A kormánybiztos-helyettes tájékoztatása szerint könnyen elképzelhető, hogy a szerdai napra vörös hőség-jelzés lép majd érvénybe, amikor még nagyobb szükség lesz az egészségügyi személyzet és a vízosztók munkájára.

"Köszönöm a szatmáriaknak, hogy megfogadták azokat a tanácsokat, amelyeket a sajtón keresztül juttattunk el hozzájuk. Ennek köszönhetően jelentősen alacsonyabb volt a hőség miatti rosszullétek száma. "

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: