2014-03-21 18:10:11• hírek • Általános állásbörze és pecsétvadászat

Általános állásbörze és pecsétvadászat

Az idén március 21-én szervezte meg az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szokásos éves általános állásbörzéjét. Ennek megfelelően a megyei ügynökség péntek reggeltől akár késő délutánig várta az érdeklődőket Szatmárnémetiben, az új központban található Szakszervezetek Művelődési Házában.

A Közigazgatási Palotával szembeni épület előtt péntek reggel már sorjáztak az emberek: fiatalok és kevésbé fiatalok, munkanélküliek és új munkahelyet keresők, dolgozni akarók és dolgozni kevésbé akarók. Akármennyire is szépítjük a dolgokat, sajnos önmagunknak - mint média, mint olvasó, mint munkaadó és mint közigazgatási intézmény - hazudnánk, ha tagadnánk: nagyon sokan csak a pecsétért álltak sorba. Arra ugyanis szükség van, hogy igazolni tudják: ők bizony megpróbálták. „Bemegyek, szerzek egy pecsétet, oszt jó lesz az", csendült a hang a tömegből, miközben igyekeztem bejutni a helyiségbe.

„Nem ismersz valakit, aki munkát keres és dolgozni szeretne", fogad az egyik közeli ismerős. „Három éve, mióta a cég képviseletében részt veszek állásbörzén, még senkit nem tudtunk alkalmazni", teszi hozzá.

Mindezen negatív tapasztalatok ellenére a pénteki állásbörze nem maradt eredmény nélkül: a szervező Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) tájékoztatása szerint 120 személy talált magának munkát, további 630-an pedig a következő napokban interjúra jelentkezhetnek. Ez az 1500 résztvevőnek több mint harmada. Ezek a számok megközelítőleg megegyeznek a tavalyi adatokkal: akkor az AJOFM tájékoztatása szerint közel 1600 személy érdeklődött és 143 kapott helyben munkát.

Amint Marcel Marusca igazgató korábban elmondta, idén 231 céget kerestek fel és 57 állított standot. Összesen 487 munkahelyet hirdettek meg, ezek közül 25 szólt felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek. Tavaly 57 cég 433 munkahelyet kínált.

A legfrissebb, februári adatok szerint Szatmár megyében a munkanélküliségi arány 4,77%, ami 0,33%-kkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor volt. Az AJOFM statisztikáiban 7546 regisztrált munkanélküli szerepel.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: