2014-03-28 15:24:10• hírek • Kocsis Zoltán

Alsó-Ausztriával is szövetkezne Szatmár megye

Alsó-Ausztriával is szövetkezne Szatmár megye, erről is tárgyalt Barbara Siedler tartományi államtitkárral Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Szatmár megye első számú közméltósága még az elmúlt hétvégén találkozott Dürnsteinban az osztrák politikussal - a tanács apparátusa valamilyen okból kifolyólag viszont csak most tartotta érdemesnek erről tájékoztatni a sajtót.

Az Alsó-Ausztria tartományban található városkában Stef megbeszélést folytatott Hugo Rafael de Vlaminckkal, a dürtsteini apátság gazdasági igazgatójával valamin Barbara Siedlerrel, a tartományi kormány szociális ügyekért felelős minisztériumának államtitkárával.

De Vlaminck a Nagyváradi Caritas Catolica szervezetének segítségével a szatmári és a tasnádi Caritason valamint a West Medica Központon keresztül hosszú évek óta támogatja a szatmári egészségügyet: ágyakkal, berendezésekkel, gépekkel segítette a megye kórházait. Nagy szerepet játszott abban is, hogy Stef találkozhatott Siedler asszonnyal is.

A két politikus szót ejtett annak lehetőségéről, hogy Szatmár megye és Alsó-Ausztria között szorosabb kapcsolat alakuljon ki. Az együttműködés potenciás területei kapcsán szóba került az egészségügy, a gyerekotthonok és idős otthonok támogatása, a tanügy. Elvi egyezség született arról, hogy a tárgyalásokat Szatmárnémeti folytatják.

„Szeretnék külön köszönetet mondani de Vlaminck úrnak valamint dr. Szabó Verának és Czier Tibornak, a Nagyváradi Caritas Catolica munkatársainak, amiért segítségükkel hozzájárultak az alsó-ausztriai találkozások és tárgyalások létrejöttéhez", adott hangot hálájának Adrian Stef.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: