2012-06-27 16:38:41• hírek • Nagykároly.ro

Alpolgármesterként folytathatja Véron

Tasnádon is szerdán került sor az új helyi tanács alakuló közgyűlésére.

Amint az ismeretes, a dél-szatmári városkában a helyhatósági választásokon való magas részvételi arány azt eredményezte, hogy az RMDSZ polgármesterjelöltje, a korábbi elöljáró, Véron András nem őrizhette meg tisztségét.

A városka etnikai összetételének tükrében persze ez nem meglepő, inkább azt tartják a helyiek, illetve a tasnádi erőviszonyokat ismerők meglepőnek, hogy négy esztendeje a jelöltek közötti kvalitásbeli különbség felülkerekedett a nemzetiségi hovatartozáson. A mostani voksolásnál viszont sikerült az USL-nek olyannyira mobilizálnia a lakosságot, hogy Vasile Mitrasca elnyerte az elöljárói tisztséget.

A helyi tanácsban viszont nem lett többsége a szociálliberális alkalmi pártszövetség tagjainak, így az RMDSZ frakciójával kellett egyeztetni. Ennek köszönhetően a szerdai alakuló közgyűlésen Véron Andrást 13 mellette és 2 ellene szavazattal alpolgármesternek választották. A testületben egyébként 5 fős a Szövetség tagsága: Katona Péter, Pakulár István, Bendel József, Véron András és dr. Schmidt Ottó.


Alpolgármesterként folytathatja Véron András


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: