2012-10-04 10:36:10• hírek • Póti Orsolya

Alpha K9: Innovatív kezdeményezések a kutyakiképzés terén

2008-ban alakult meg az Alpha K9 Kutyaiskola, melynek kiképzői több mint 15 éves tapasztalattal rendelkeznek. A csapat már számos innovatív irányzatot vezetett be az országba és létrehozta az Angel Dog nonprofit szervezetet is, melynek keretében a terápiás, mentő és vakvezető kutyák kiképzésével foglalkoznak.

Legyen törpe vagy óriás méretű, kölyök vagy idősebb kutya, jól nevelt vagy neveletlen, az Alpha K9 nem ismer lehetetlent. A kutyaiskola kiképző csapata gazdához és kutyához mérten keresi a megoldást.

Név szerint Szabó Zoltán, Nagy Lehel és Papp Simon Tamás kiképzők foglalkoznak a kutyákkal. Eredményeik főként a munkakutyák kiképzésében vannak, nagy tapasztalattal rendelkeznek a különféle viselkedési problémák kezelésében és kutyapszichológiai ismereteket is elsajátítottak.

Szabó Zoltán elmondása szerint, a kutyaiskolát nagyon sok gazdi keresi fel, de kevés olyan kutyatartó van, aki kedvencével még a harmadik oltás előtt látogatna el az iskolába.

„Legtöbb gazdi csak akkor keres fel minket, ha már valamilyen gond van a kutya viselkedésével. Ezekben az esetekben a kettejük kapcsolatában van hatalmas szakadék, elsősorban a gazdi tudatlansága miatt. Sokan gyerekként, emberként foglalkoznak kedvenceikkel, és nem értik mit is akarnak az állatok, nem értenek alapvető törvényességeket, nem ismerik a kutyák jeleit és szándékait" - magyarázta Szabó Zoltán.



A felsorolt esetekben alakulnak ki problémák, amelyeknek kezelésére nagyon jól kidolgozott módszerek állnak a kutyakiképzők rendelkezésére. Segítségükkel fel lehet mérni a kutya-gazdi kapcsolatot, a kutya ösztöneit, a kutya idegrendszerének fejlettségét és a kedvenc szociális fejlettségét is, majd az eredményeknek megfelelően tudnak olyan módszert, illetve módszereket kidolgozni, amelyeket, ha a gazdi megtanul minden problémát meg tud oldani és tökéletesen tud majd élni kedvencével.

Az Alpha K9 Kutyaiskola egy újabb innovatív kezdeményezést szeretne megvalósítani itthon, illetve az egész országban. A harci kutyák a gazdáik számára szeretnének egy olyan programot elindítani, melynek keretében az ebek komoly képzésben részesülnek; felesleges energiáikat rendezett környezeteben élhetik ki. Az iskolában egy olyan, speciálisan harci kutyák számára kifejlesztett pályát alakítanának ki, ahol különféle erőgyakorlatokat (súlyhúzás, fogás-tartás, magasságugrás) hajthatnak végre.

Egyébként az Alpha K9 csapata számos helyen, rendezvényen tart érdekes kutyás bemutatókat. Például október 4-én, az Állatok Világnapja alkalmából az aranyosmeggyesi általános iskolába látogattak el.

Az Alpha K9 kutyasuli székhelye a Strand (Strandului) utca 4 szám alatt található. További információkért érdeklődni lehet a 0741-044-771 (Nagy Lehel), 0742-979-209 (Szabó Zoltán) és 0749-303-044-es (Papp Simon Tamás) telefonszámokon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: