2008-09-28 18:20:40• hírek • Szatmar.ro

Alonso újra a dobogó legfelső fokán

 

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso nyerte a 800. Forma 1-es futamot, amely egyben az első volt, amelyet éjszaka rendeztek. A szingapúri káosz nagy vesztese Massa, nyertese pedig Hamilton lett.

Nem volt igaza Luca di Montezemolo Ferrari-elnöknek, nem volt unalmas a Szingapúri Nagydíj, de ő feltehetően nem ilyen izgalmakra vágyott. Az éjszakai sötétség nem okozott nem volna gondot, amennyiben csak a fényviszonyokat jellemezte volna. Ritkán látni azonban ilyen szemetes pályán, mint a Marina Bay Circuit volt. Persze a fáknak megtiltani nem lehet, hogy ne hullassák leveleiket, de a pálya egyes részei őszi pagodához hasonlított. Ráadásul a szervezők és a versenybíróság sem állt a helyzet magaslatán. És akkor még nem beszéltünk a Ferrari szerelőiről. Azt is mondhatnánk, hogy a „lovacskás”istálló saját magát verte meg. Na de mi is történt pontosan?

 

Rajt után semmi különös, Massa, Hamilton és Raikkönen simán megtartotta pozícióját, majd szép lassan csúnyán megléptek a mezőny többi részétől, meg egymástól is. A rajtot követően Kubica és Kovalainen között akadt némi „helycsinálás”, amiből a lengyel jött ki jobban.

Szóval Massa otthagyott csapot-papot és magabiztosan autózott az élen, amikor fél óra elteltével Piquet csapta csúnyán a falnak az autóját, ami miatt bejött a safety car. Ekkor többen, közöttük Rosberg és Kubica, is kimentek tankolni, majd bejelentették, hogy kinyitották a boxutcát. Massa rögtön ki is ment, mögötte jött Raikkönen. A brazilnak mutatták, hogy mehet, ő ennek a rendje és módja szerint gázolt, magával rántva egy szerelőt egy, valamint 10 méter benzincsövet, amely leszakadt a pompáról. Ráadásul majdnem a falra kent egy épp beérkező másik autót. Az brazil a box végében megállt, majd miután Raikkönennel is végeztek, a ferrarisoknak eszükbe jutott, hogy le kéne szedni a csövet, ami azonban ráfeszült az autóra. Így Massa az utolsó helyre ért vissza, de Raikkönen is jelentősen visszaesett.

Miután a safety car kiment Rosberg, Trulli, Fisichella, Kubica, Alonso, Webber volt a sorrend. Hamilton a 8., Raikkönen a 16., Massa pedig a 18., utolsó helyen autózott. Ekkor bejelentették, hogy Rosberg és Kubica „stop and go” büntetést kapnak szabálytalan tankolás miatt (már elnézést, de ritka hülye szabály, ráadásul többen is voltak kinn, nem csak ők) és még Massa is boxutca-áthajtást kapott.

Mivel Alonso előtt mindenki vagy kiment tankolni, vagy megbüntették őket, a spanyol az élen találta magát.

Köröztek tovább a versenyzők, Hamilton Coulthard-al bajlódott, hosszú ideig sikertelenül, mert ezen a pályán tényleg alig lehet előzni.

11. körrel a vége aztán a teljesen megzavarodott és motiváció nélkül maradt Massa (csoda?) kipördült, ami Sutilt olyannyira megzavarta, hogy a betonfalnak ütközött. Ám a safety car mostani beállása nem okozott komolyabb galibát és a szervezők is gyorsabban eltakarították a Force Indiát, mint az elején Piquet Reneault-ját.

Négy körrel a vége előtt a negyedik helyen autózó Raikkönen autója is tesztelte a betonfal szilárdságát és így a finn végleg feladni kénytelen címvédésről szövegetett álmait.

A versenyt Alonso nyerte, amivel a Renault idén először állhatott a dobogóra, a második helyen végző Rosberg pedig élete legjobb eredményét érte el. De a hétvége legnagyobb győztese Hamilton lett, aki így három futammal a vége előtt összetettben hét pontra növelte előnyét Massával szemben.

Eredmény:

  1. Fernando Alonso
  2. Nicki Rosberg
  3. Lewis Hamilton
  4. Timo Glock
  5. Sebatian Vettel
  6. Nick Heidfeld
  7. Davis Coulthard
  8. Kazuki Nakadzsima

Összetettben:

  1. Hamilton 84
  2. Massa 77
  3. Kubica 64
  4. Raikkönen 57
  5. Heidfeld 56
  6. Kovalainen 56

Konstruktőrök:

  1. McLaren 135
  2. Ferrari 134
  3. BMW 120

 

(Impulzus.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: