2010-03-24 12:24:09• hírek • MTI

Alonso szerint Melbourne nyolcesélyes

A bahreini nyitányon győztes spanyol Fernando Alonso úgy véli, nyolc pilótának van esélye első helyen célba érni vasárnap, a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság magyar idő szerint nyolc órakor rajtoló idei második futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

A szahíri idénykezdet kissé unalmasra sikeredett, az új szabályok miatt előzés alig-alig akadt, a versenyzők többsége azon a helyen végzett - plusz-mínusz egy-egy pozíció -, amelyen elkezdte a körözést. Az egyetlen izgalmat a német Sebastian Vettel (Red Bull) okozta azzal, hogy a száguldás végére kissé "elfogyott" a versenyautója, így hiába nyerte meg az időmérőt és vezetett nagyon sokáig, végül lecsúszott a negyedik helyre.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher hatodik hellyel tért vissza három év szünet után. Utóbb ezzel kapcsolatban azt mondta, egyelőre csak - újra - ismerkedett az F1-gyel, de talán már legközelebb eredményesebb tud lenni Mercedesével.

Bahreinben kettős Ferrari-siker született, Alonso lett toronymagasan az első, a mogyoródi életveszélyes balesete után visszatért brazil Felipe Massa pedig a biztos második. Harmadikként a brit Lewis Hamilton (McLaren) ért célba.


Fernando Alonso győzelemmel nyitott a Ferrariban
Fernando Alonso győzelemmel nyitott a Ferrariban


 

"Nulláról kezdünk Melbourne-ben, nagyon kemény csatára számítok - fogalmazott óvatosan a Renault-val kétszeres világbajnok Alonso. - Nagyszerű volt a kettős siker, de ez még csak a kezdet. Bahreinben minden nekünk kedvezett, most könnyen változhat a helyzet. Keményen készülünk, mert ismét az élen szeretnénk végezni. Véleményem szerint négy csapat, vagyis nyolc pilóta esélyes a sikerre" - jelentette ki, a Ferrarira, a Red Bullra, a Mercedesre és a McLarenre utalva.

Az ibériai versenyző kifejtette, kár lenne korai következtetéseket levonni abból, hogy a nyitóviadal kissé egyszerűre sikeredett:

"Ez még csak a kezdet, nem kell mindjárt szabályváltoztatásokról beszélni" - vélekedett.

A melbourne-i pálya ugyanakkor nem ígér különösebb látványosságot: az aszfaltcsík rendkívül technikás vezetést igényel, érdekesek a kanyarok, előzésre csak ritkán adódik alkalom. Vagyis az időmérőn elért eredmény ezúttal is döntő lehet. Az új szabályozás értelmében tankolni tilos a futam során, miközben egy gumicsere kötelező.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: