2007-09-19 16:00:06• hírek • Szatmar.ro

Alonso fizetett a szerelőknek

 A brit médiában kapott szárnyra a hír, hogy Alonso "csúszópénzt" ad szerelőinek.

A spanyol AS utánajárt Fernando Alonso "megvesztegetési ügyének", majd megvédte a kétszeres világbajnokot.

A brit médiában a napokban kapott szárnyra az a hír, hogy Fernando Alonso "csúszópénzt" ad szerelőinek azért, hogy olyan autót készítsenek el, amely jobb mint csapattársa, Lewis Hamilton McLarenje. Az angol lapok beszámolói szerint mihelyst Ron Dennis csapatfőnök megtudta, hogy pilótája milyen módszerekkel igyekszik ösztönözni a McLaren-szerelőket, megtiltotta neki, hogy pénzelje az istálló dolgozóit. A spanyol lapok szerint azonban Alonso eljárásában nincs semmi sportszerűtlen, régóta bevett szokás, hogy a pilóták jutalmat adnak a szerelőiknek.

- Alonso mindig is fizetett prémiumot a szerelőinek, már a Renault-nál jelentős összegeket adott nekik egy-egy győzelem után, sőt, többször is ebédre invitálta a dolgozókat, akik tisztelték is ezért a pilótát - számol be az AS a brit lapok "hazugságáról".

A brit Mark Blundell szerint sincs semmi kivetnivaló a prémium fizetésben, évek óta bevett gyakorlat a Forma 1-ben, hogy a versenyzők megjutalmazzák szerelőiket, ez még sehol sem ártott a csapategységnek. Niki Lauda azonban kritikusabb Alonsóval szemben, és azt nyilatkozta: a spanyolnak inkább jobban kellene nyomnia a gázt, mintsem különböző trükkökkel előnyt szereznie a többiekkel szemben.

(samsungsport) 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: