2009-09-28 17:08:11• hírek • Szatmar.ro

Alonso lesz Massa társa?

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Raikkönen a McLarenben köt ki.

Három futammal a szezon vége előtt még mindig talány, ki vezeti a Ferrari autóit a következő Forma1-es szezonban. Massa, amennyiben felépül, megőrzi helyét, a kérdés igazából az, ki lesz a társa. A nemzetközi sajtó szerint ugyanakkor ez csak a közvélemény számára kérdés csak, hisz a színfalak mögött a kockák már el vannak vetve.

„Amint készen állunk, ismertetni fogjuk döntésünket. Nem akarunk sokat várni", mondta a Szingapúri Nagydíj után Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke.

És hogy mi lesz az a döntés? Már a tavaly ősszel is sokat lehetett arról hallani, hogy Fernando Alonso a Ferrarihoz szerződik és ezek a hangok most felerősödtek. Jean-Francois Caubet, a Renault ideiglenes csapatfőnöke félig-meddig el is ismerte, hogy a spanyol távozik az istállótól. „Azt hiszem, mindig is a Renault lesz a családja. Sajnálni fogjuk őt, ahogyan ő is minket", nyilatkozta egy francia tévének.

Maga Alonso azt mondta, hogy ő már döntött jövőjét illetően. „Döntésemet már meghoztam és hamarosan ismertetni is fogom", mondta a legutóbbi futam után.



Utolsó szezonját fútja a Renault-ban Alonso?


Amennyiben Alonso tényleg a Ferrarihoz kerül, akkor Kimi Raikkönen kereshet magának új csapatot. Egyesek szerint a bejelentés azért késik, mert a Ferrari jogászai azt vizsgálják, miként lehetne felbontani a finn szerződését. Attól azonban nem kell tartani, hogy 2007 világbajnoka sokáig csapat nélkül marad, a McLaren ugyanis szívesen látná őt ismét a fedélzeten.

„Még mindig Kimit tartjuk az egyik legnagyobb tehetségnek a Forma1-ben", nyilatkozta a minap Martin Whitmarsch, a McLaren csapatfőnöke. Sőt, Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint nem okozna gondot számukra Hamilton és Raikkönen kezelése. „Mindenki célja a legjobb pilóta leigazolása. Ez pénz, adottság és tehetség kérdése".

Whitmarsch mellesleg tett egy másik érdekes kijelentést is a napokban. Szerinte ugyanis Michael Schumacher azért nem tér vissza a Forma1-be, mert fél Alonsótól: „Michael tudja, hogy Alonsót nehéz legyőzni és azt is, hogy Fernando 13 évvel fiatalabb, mint ő. Nem fogja vállalni a kihívást."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: