2005-12-20 09:20:00• hírek • Szatmár.ro

Alonso a McLarennél!

Bombameglepetést okozott a hír, miszerint a világbajnok távozik a Renaulttól.

 

A Formula-1 valaha volt legfiatalabb világbajnoka, Fernando Alonso hatalmas meglepetést okozott rajongóinak azzal, hogy bejelentette: a 2007-es idénytől a McLaren Mercedes alakulatának színeiben folytatja pályafutását a száguldó cirkusz világában - írja a ma.hu.

A bejelentés pár nappal azt követően került napvilágra, hogy a McLaren megerősítette, a Vodafone lesz a főszponzoruk a 2007-es idénytől.

Alonso, akiről mindenki azt gondolta, hogy jelenlegi szerződése lejárta után is a Renault-nál marad, a következőket mondta: "Egy olyan csapat tagjának lenni, mely ennyire szenvedélyesen vágyik a sikerre, minden Formula-1-es versenyző legnagyobb vágya."

"Már izgatottan várom a 2007-es idényt, hiszen fantasztikus tehetőségnek tartom azt, hogy a Vodafone McLaren Mercedes csapatában versenyezhetek. Egy teljesen új kezdet és kihívás lesz számomra, illetve a hallottak alapján azt is elmondhatom, hogy az új partnerkapcsolat is izgalmasnak ígérkezik."

"Természetesen szomorú vagyok, hogy elhagyom a Renault-t, azonban néha felbukkannak olyan lehetőségek, melyeket bűn lenne kihagyni. Boldog vagyok, hogy már most bejelenthettük a szerződés aláírását, hiszen ezzel a csapatom is időben fel tud készülni a későbbi évekre, én pedig 100%-osan arra tudok koncentrálni, hogy megvédjem az idei évben megszerzett bajnoki címem a 2006-os szezonban."

A McLaren igazgatója, Ron Dennis a következőket fűzte hozzá a történtekhez: "Csodálatos, hogy velünk együtt a Formula-1 világbajnoka is hisz a Vodafone McLaren Mercedes csomagjában és teljesítményében."

"Mindig is hangoztattuk, hogy a legjobbak akarunk lenni, és ahhoz, hogy ez sikerüljön, a legjobb embereket, a legjobb versenyzőket és a legjobb szponzorokat kell megszereznünk. Azzal, hogy bejelenthettük a Vodafone egyezséget, és pár nappal később Alonso érkezésének hírét, komoly előrelépést tettünk annak érdekében, hogy elérjük végső céljainkat. Ezek a hírek a rajongóink és partnereink számára is kecsegtetőek."

A McLaren jelenlegi versenyzőinek - Juan Pablo Montoyának és Kimi Raikkönenek - a szerződése a jövő év végén jár le, így a csapat már megkezdte a tárgyalásokat mindkettőjükkel. A finn tehetséget egyébként már korábban szóbahozták a Ferrarival, így nem kizárt, hogy Raikkönen a 2007-es idényben az olaszok versenyzője lesz.

"Tárgyalásban vagyunk versenyzőinkkel a 2007-es idénnyel kapcsolatban" - folytatta Dennis. "Mind Juan Pablo, mind pedig Kimi, fantasztikus tehetséggel rendelkező versenyzők, akik tovább fognak harcolni a jövő évben a bajnoki címért."

"Fernando és a McLaren Mercedes minél előbb nyilvánosságra szerette volna hozni a részleteket, hogy a McLaren Mercedes, Fernando, Kimi, és Juan Pablo minden gond nélkül fel tudjanak készülni a 2006-os idényre. A jövő évi céljaink a csapat minden tagja számára világosak - versenyeket akarunk nyerni, és olyan pozícióban akarunk kerülni, hogy két világbajnoki cím birtokosaként kezdhessük meg a 2007-es évet Vodafone McLaren Mercedesként."

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug hozzátette: "Boldogan üdvözöljük Fernandot a csapatunkban, és már alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele és új főszponzorunkkal a 2007-es idényben."

"Egy világbajnok érkezése mindig boldogsággal tölti el a csapatot. Izgatottan várjuk a munka kezdetét. Azonban most még a 2006-os idényre koncentrálunk, mikor mindenképpen jobbak akarunk lenni, mint 2005-ben voltunk."

A Renault egyelőre még nem kommentálta a történteket, ám vélhetően hamarosan ők is reagálnak Fernando új szerződésének hírére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: