2009-10-01 02:50:49• hírek • Szatmar.ro

Alonso a Ferrarinál folytatja

Immár hivatalos, hogy a spanyol az olaszokhoz szerződött, Raikkönennek mennie kell.

A Forma1 modern kori történelmének talán leghosszabb átigazolási szappanoperájának a végére került pont szerda délután, hisz a már évekkel ezelőtt megjósolt lépés megtörtént és Fernando Alonso a Ferrarihoz szerződött.

A spanyol sztár évi 25 millió euró fejében három éves szerződést szignózott az olasz istállóval és jövőre ő lesz Felipe Massa csapattársa. „Büszkék és boldogok vagyunk, hogy egy ilyen kvalitású versenyző hozzánk csatlakozik. Szeretnénk ugyanakkor köszöntet mondani Kimi Raikkönennek is, aki világbajnoki címével beírta nevét az istálló aranykönyvébe", fogalmazott Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke.

Alonso saját honlapján elmondta, hogy a szerződéssel régi álma válik valóra, valamint, hogy már a Magyar Nagydíj előtt aláírta a szerződését az olaszokkal, igaz, csak 2011-től. „Ebben a sportban mindenkinek az az álma, hogy az ágaskodó lovas emblémával ellátott versenyautókat vezesse és én most megkaptam az alkalmat, hogy valóra váltsam álmaimat", mondta 2005 és 2006 világbajnoka.



Alonso három évre kötelezte el magát a Ferrarihoz


A létszám fölöttivé váló Kimi Raikkönen jövője egyelőre kérdéses, ám legnagyobb valószínűség szerint visszatér majd a McLarenhez. A finn elmondta, közös megegyezéssel bontottak szerződést az olaszokkal és „természetesen" szomorú a váltás miatt. „Nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy távozom a csapattól, amelynél három fantasztikus évet töltöttem. Mindig otthon éreztem magam a csapatnál és számtalan szép emléket viszek magammal."

Alonso, aki mellesleg Alfonso de Portago (1956-57) után a Ferrari második spanyol versenyzője lesz, és Massa mögött Giancarlo Fisichella lesz a scuderia tartalékpilótája.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: