2010-10-14 08:33:28• hírek • Szatmár.ro

Almás-sajtos tökleves és burgonyás feta

Almás-sajtos tökleves

Hozzávalók:


4 személy részére: 5 evőkanál vaj, 1 közepes fej hagyma, 2 közepes alma,1  nagy fehér krumpli (felkockázva), 1 1/2 pohár meghámozott, felaprított sonkatök (pézsmatök), friss vagy mirelit, só és frissen őrölt bors, 1/2 evőkanál szárított zsálya, 2 evőkanál liszt, 1/3 pohár almalé, 4 pohár alacsony sótartalmú húsleves, 1 pohár tej, 55 g vékonyra szelt sonka, falatkákra vágva és le reszelt sajt egy nagyobb pohárral.

Elkészítés:


Egy nagy lábasban olvassz meg 4 evőkanál vajat közepes-alacsony hőfokon, add hozzá a hagymát, az almát, a krumplit és a tököt. Fűszerezd sóval és borssal, és párold amíg a hagyma megpuhul, kb. 8 perc. Keverd bele a zsályát és a lisztet. Add hozzá az almalevet, és főzd magas hőfokon, kevergetve amíg besűrűsödik. Ezután, add hozzá a húslevest és a tejet, fedd le és hagyd felfőni; csendesítsd le a tüzet és hagyd főni, amíg a krumpli megpuhul, kb. 8- 10 perc; közben kevergesd.

Közben, hevítsd fel a megmaradt egy kanál vajat egy nagy serpenyőben közepes-magas láng felett. Add hozzá a sonkát és pirítsd amíg ropogós lesz, kb. 2 perc, néha forgasd meg. Szárítsd papír törlőkendőn. A sajtot add a leveshez és közepes-alacsony lángon kavargasd, amíg elolvad. Egy turmixgép segítségével pürésítsd, amíg sima lesz, majd ízesítsd sóval és borssal. Díszítsd a sonkával, a sajttal és esetleg hagymával.

Burgonya és feta lerben sütve

Hozzávalók 4 személyre:


80 dkg burgonya hámozva, 1 centiméteres szeletekre vágva, 1 fej vöröshagyma, szeletelve, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 25 dkg paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, 125g fetasajt morzsolva.

Elkészítése:

Melegítsük a sütőt 200C-ra.Tegyük egy nagy üvegtálba (vagy tepsibe) a burgonyaszeleteket, hagymát, fokhagymát, olajat és fenyőmagokat. Alaposan keverjük össze. Süssük kb. 25 percig, közben egyszer keverjünk bele. Keverjük hozzá a fetát, koktélparadicsomot, és süssük további 5 percig, amíg a burgonya meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Forrón tálaljuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: