2010-01-06 12:53:30• hírek • Hofer László/MTI

Álmainkban Amerika... és New York

New York volt a legnépszerűbb amerikai város tavaly a hazai és nemzetközi turisták körében, miközben minden városba kevesebb látogató érkezett, mint a korábbi években - hangzott el a CBS News hírtelevízió keddi tudósításában.

A New Yorkba irányuló turistaforgalom utoljára 2001-ben, a terrormerényletek évében csökkent. New Yorkhoz képest 2009-ben a turizmus azonban máshol még jobban visszaesett, így ugorhatott két évtized után ismét az élre a 8 milliós keleti parti megapolis, megelőzve a nevadai kaszinóvárost, Las Vegast, valamint a floridai szórakoztató és üdülőparadicsomot, Orlandót. Az utóbbi 20 évben felváltva az utóbbi két város egyike volt a legkedveltebb turista célpont.

Michael Bloomberg New York-i polgármester sikernek nevezte, hogy a recesszió ellenére csak 3,9 százalékkal esett vissza a turizmus, holott az előzetes becslések 10 százalékos apadást jeleztek előre. A látogatók száma 45,3 millióra csökkent, ebből 8,6 millió volt a külföldiek száma.

Bloomberg azt mondta, hogy a város egyre tisztább, biztonságosabb és izgalmasabb, a cél pedig az, hogy 2012-re évi 50 millióra növekedjen a turistaforgalom.

New York utoljára 1990-ben volt a turisták által leglátogatottabb amerikai város.
A polgármester szerint a belföldi turizmus jelentős mértékben a gazdasági válság, a lakosság csökkenő bevételei miatt szorult vissza, külföldről pedig az újinfluenza járványtól való félelem és a szigorú határellenőrzések miatt érkeztek kevesebben.


New York - éjszaka
New York - éjszaka


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: