2008-03-06 11:16:35• hírek • Szatmar.ro

Izraelbe látogatott az amerikai külügyminiszter

condoleezza_rice1Condoleezza Rice, amerikai külügyminiszter palesztin és izraeli vezetőkkel tárgyalt.
A Közel-Keletre látogatott Condoleezza Rice, az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere. A miniszter előbb a mérsékelt palesztin vezetőkkel majd az izraeliekkel tárgyalt.
 
Rice felhívta a figyelmet arra, hogy tárgyalások révén elérhető az, hogy két állam éljen egymás mellett békében és biztonságba.
 
A Gázai övezetben azonban az elmúlt napokban valóságos háború folyt. Az Izraelt el nem ismerő palesztin szervezet, a Hamász emberei rakétákkal lőtték a zsidó városokat mire az izraeli hadsereg öt napon át támadta őket. A következmény 125 halott és ennél is több sebesült. Az Arab Liga külügyminiszterei mai ülésükön Kairóban emberiség ellenes bűntettnek minősítették az esetet. A mérsékelt palesztin elnök megszakította a tárgyalásokat Izraellel.

Az amerikai külügyminiszter rá is megpróbált nyomást gyakorolni, de Mahmúd Abbász rögtön Condoleezza Rice bejelentése után így beszélt: ,,A palesztin-izraeli megbeszéléseknek újra kell kezdődniük természetesen de csak azután ha már nyugalom van Gázában”. A palesztin elnök egyik tanácsadója nyíltan megmondta, hogy amíg nincs tűzszünet addig nincsenek tárgyalások sem.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: