2008-01-05 23:56:46• hírek • Szatmár.ro

Csillagos világpremier Amerikában

nmercglk1Detroitban mutatják be a Mercedes legújabb luxusterepjáróját a GLK-t.

Detroitban lesz először élesben és testközelben látható a Mercedes új terepjárója, a szokatlanul cirkalmas nevű Vision GLK Freeside - ami a hivatalos kommentárok szerint még mindig nem a nagybetűs Kocsi, csupán a gyártáshoz nagyon közel álló tanulmány. Ha ez így van, érdemes szó szerint elhinni az állítást: ősztől már a piacra akarják dobni a modellt, így sokat már nem változhat a sorozatgyártás beindítása előtt.

nmercglk2


A GLK - mint a képeken is jól látható - a luxus-SUVok népses családját gazdagítja majd, ami a hivatalos ismertetők szerint a valós terepadottságokat kombinálja a városi autók kényelmével. A kacifántos elnevezés is ezt hivatott sugallni: a G a G-osztályra utal, az L a luxusra, a K pedig a kompaktság rövidítése.

 

A Vision Freesideot 2,2 literes, négyhengeres, 170 lóerős dízelmotor hajtja majd, a váltó a 7G-Tronic automatikus kapcsolója lesz. A négy és negyed méteres kocsi természetesen különleges futóművel, Pre-Safe biztonsági rendszerrel és az ILS intelligens világítástechnikával is el lesz látva - nehogy azt higgye a vásárló, a bizonyos L csak poénból szerepel a kocsi nevében.

nmercglk3


Az új, 4MATIC névre hallgató meghajtás 45-55 százalék arányban osztja szét a motor erejét az első és hátsó kerekek között, a központi differenciálzár pedig akár hóban és jégben is biztos tapadást ígér.
nmercglk4

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: