2010-07-19 15:00:21• hírek • Szatmar.ro

Valóra vált álom

Nagy Attila kijutott a jövő héten kezdődő barcelonai Európa-bajnokságra.

Július 27. és 31. között Barcelonában kerül megrendezésre a 20. atlétika Európa-bajnokság, amelyen mintegy 1300 sportoló méri majd össze tudását. Köztük elsőként egy szatmárnémeti versenyző!

Nagy Attila az elmúlt hét végén a bukaresti országos bajnokságon 50.79 másodperces idővel végzett az élen 400 méter gáton, amivel megfutotta a Eb.-részvételhez szükséges kvalifikációs időt. Ennek következtében pedig ő lett az első sportoló, aki felnőtt atlétika Európa-bajnokságon képviseli Szatmárnémetit, miután Szabó Tamás korábban „csak" a juniorok között mérhette össze tudását a kontinens legjobbjaival 100 méteres síkfutás számban.

„Számítottunk rá, hogy itt megfutja a szintet, amely már meg lehetett volna korábban is a budapesti Európa Kupán. Ott azonban három dolog miatt nem sikerült. Egyrészt nagyon akart, ezért túl erősen kezdett, másrészt pedig a futamot a programhoz képest 5 perccel hamarabb indították el, ami felborította az egyensúlyt. A harmadik dolog pedig az volt, hogy ebben az évben akkor első külföldi versenyén állt rajthoz, ami szintén befolyásolta az eredményt", - nyilatkozta Fülöp György edző, akit a szövetség nem nevezett a katalán fővárosba utazó küldöttségbe.

A szakember ugyanakkor nehezményezi, hogy Szatmárnémetiben nem adottak a felkészülési feltételek tanítványa számára, akinek szerencséje van, hogy a Sportklub mellett a Kolozsvári CSM színeiben is versenyezhet.

„Attilának nincs hol felkészülnie, Szatmáron hiányzik egy megfelelő futópálya, de ez úgy tűnik, nem érdekli az illetékeseket. Köveken nem lehet 400 gátra felkészülni. Még szerencse, hogy Kolozsvárra is le van igazolva, így az ob. előtt négy nappal odamentünk felkészülni, és most a fővárosból is odautazunk, hogy Barcelonára ott készüljünk", mondta Fülöp. Aki azt is hozzátette, hogy Nagynak elsősorban a hajráján van mit javítania, hisz 320 méter után, az utolsó négy gát rendre gondot okoz neki.

A 22 éves Nagy Attila, aki a 33 tagú román delegáció (21 nő, 12 férfi) második legfiatalabb tagja 400 gát mellett a 4x400-es váltóban is rajthoz áll majd Barcelonában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: