2013-12-05 17:44:09• hírek • Szatmár.ro

Almahéj, olcsó fegyver a rák ellen

Azt már gyermekkorában mindenki megtanulja, hogy az almának számos jótékony hatása van és rendkívül egészséges.

Világszerte az egyik legelterjedtebb és legközkedveltebb gyümölcs, ami ráadásul olcsó is. Számos nyomós érv szól amellett, hogy naponta fogyasszunk belőle.

Az utóbbi években a Wisconsin Egyetemen folyt kísérletek pedig azt is igazolták, hogy rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük egyes daganatos betegségek kialakulását. Néhány kutatásnak hála pedig az is bebizonyosodott, hogy az alma héjában nagyobb gyógyerő rejlik, mint azt ezidáig gondoltuk.

Az alma héjában található nagy mennyiségű antioxidáns ugyanis meggátolja a rákos sejtek növekedését, illetve lassítja ezek növekedését, legalábbis a mell- és a prosztatarák esetében - derült ki a kutatásból. Azzal már nagyanyáink is tisztában voltak, hogy az alma rendszeres fogyasztása által megelőzhetjük a szívbetegségek megjelenését.

Az alma, daganatos sejtek növekedését gátló hatása a benne fellelhető különleges proteinnek köszönhető. Ez azt jelenti, hogy azok, akik almafogyasztáskor eltávolítják annak héját, mentesülnek az alma héjának eme jótékony hatása alól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: