2009-09-15 13:51:30• hírek • Parajdi Andrea

Almafesztivál Csengerben

Különböző stílusok keveredéséből állt össze az idei Csengeri Almafesztivál programja, amely feledhetetlen őszi kikapcsolódást kíván nyújtani minden korosztály számára.

Csenger Város Önkormányzata és az esemény többi szervezője gondoskodtak róla, hogy a nyolcadik Almafesztivál a megszokottnál jóval bőségesebb szórakozási lehetőséget biztosítson, és figyeltek arra, hogy a műsortervben kényelmesen elférjen egymás mellett a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Liliomfi című produkciója és a Hooligans rockkoncertje is.

Szeptember 25-én, pénteken délelőtt és a kora délután folyamán szalmabáb kiállítás nyílik, almanapi diákrajzversenyt és almafutást szerveznek gyerekeknek, emellett asztalitenisz kupát és egy lekvárfőzést is beiktatnak. Délután 17.30 órától megnyílik Ésik Sándor fotókiállítása az általános iskola aulájában, majd 19.00-től szabadtéri színházi előadásra kerül sor, ahol a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata, Szigligeti Ede: Liliomfi című produkcióját mutatja be. Az előadás a városközpontban zajlik majd.

Szeptember 26-án sokkal színesebb műsortervvel várják az érdeklődőket. Reggel 8 órakor szüreti hintós felvonulással indul az Almafesztivál második napja. 9 órától kezdődik a gazdák traktoros felvonulása, majd 10:45-kor mazsorette felvonulás következik. Az ünnep hivatalos megnyitójára 11 órától kerül sor, az eseményt megnyitják Gráf József Magyarország földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztere, illetve Demendi László Sz-Sz-B megyei Agrárkamara elnöke. A városi sportcsarnokban ezalatt almafajta bemutató és gyümölcsvásár zajlik.


Hooligans a Csengeri Almafesztiválon
A nyolcadik Csengeri Almafesztivált a Hooligans együttes koncertje zárja


11 órától a városközpontban elkezdődik a különböző versenyek sora. Lesz népi ételek, gasztronómiai különlegességek versenye és bemutatója, almalekvár főzés, kóstolás, lekvárbirkózás, kézműves bemutató és vásár, "Legfickósabb almapálinka" versenye, almás sütemények versenye és kóstolása. Ezzel párhuzamosan 11.30 és 21.00 között kistérségi hagyományőrző találkozó zajlik.

A színpadi előadások 11.40-kor kezdődnek. Először a csengeri citera zenekar és népdal kórus lép fel, majd 12.15-kor az Egri csodaszarvas, 12.35 -tól a Búzakalász Férfi Kórus, 12.50-től a Csengeri gyermek néptánccsoport, 13.10-tól a Krasznaparti Domahidai Táncegyüttes, míg 14.00 órától a Reflex uralja a színpadot.

Lekvárbirkózással egybekötött játékos vetélkedő kezdődik 14 órától, 15 órától pedig a II. Nyári Művészeti Alkotó Táborban készült festmények kiállítására kerül sor, a városi sportcsarnokban.

Negyed négykor tovább folytatódik a színpadi műsor a Szeretet Nyugdíjas Egyesülettel, majd 15.40-től a Szivárvány Színház: Az ellopott kakas című előadást mutatja be. Ezt követően kerül sor az Almás sütemények és a Legfickósabb almapálinka versenyének eredményhirdetése, majd 16.30 órai kezdettel a Fate-Rock fellépésére.

A tartalmas napot a Hooligans együttes, a magyar pop-rock fenegyerekeinek koncertje zárja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: