2018-02-23 07:19:17• hírek • Blikk.hu

Álmában érte a halál Tahi Tóth Lászlót

Szörnyű hír: elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész. A színészt csütörtök délután kettő után tíz perccel, budai otthonában érte a halál.

„Tahi Tóth László családja és a Vígszínház társulata mély fájdalommal és megtört szívvel tudatja, hogy Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 75. évében elhunyt” – adta hírül Facebook-oldalán a Vígszínház, amely saját halottjának tekinti a művészt.
 

Tahi Tóth egy évvel ezelőtt a József Attila Színház Hattyúdal című előadása közben, a Tamburás szerepében lett rosszul, de a színpadon maradt, és csak a zenés vígjáték után szállították kórházba.
 

– Szédültem, fájt a fejem, éreztem, hogy valami nagy baj van, de nem akartam cserben hagyni a színházat és a közönséget – mondta később a színművész, aki súlyos, életmentő agyműtéten esett át.
 

Rehabilitációja fél évig tartott, a közben neki megítélt Kossuth-díjat is felesége, Kárászy Szilvia zongoraművésznő vette át, és a kórházban adta át szeretett férjének. Tahi Tóth kilenc hónapos kihagyás után, októberben tért vissza a világot jelentő deszkákra.
 

– Színész akartam maradni, és egy színész színház nélkül nem színész. A nyugdíjba vonulás gondolata bennem is felvetődött, de bizonyítani akartam magamnak, hogy még bírom – fogalmazott a visszatérése után a Vasárnapi Blikknek adott interjújában.
 

A művész az elmúlt hetekben ismét gyengélkedett, rossz­ hírek jöttek róla, de halála így is lesújtotta a kollégáit.
 

„Drága Laci! Nincsenek szavak...” – kommentálta a tragikus hírt Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, míg jó barátja, Lukács Sándor (70) szerint rendkívül értékes embert veszített a színházi szakma és a családja.
 

– Nehéz bármit is mondanom, hiszen több mint 45 évet töltöttünk el a Vígszínházban és váltunk egymás barátaivá. Mi még a teniszpályán is együtt játszottunk. Rendkívül értékes ember volt – sóhajtott a Kossuth- és Jászai-díjas színművész. – Ám mintha adna egy kis megnyugvást, hogy nem kellett szenvednie, az otthonában aludt bele a halálba, nem pedig egy kórteremben fájdalomcsillapítókkal tömve.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: