2010-12-28 07:44:35• hírek • Szatmár.ro

Alma kalácson

Az ünnepek alkalmából a következő a következő egy hétben a Szatmár.ro továbbra is süteményrecepteket ajánl olvasóinak. A sokféle ízletes sütemény közül a háziasszonyok kiválaszthatják melyik finomság kerüljön az ünnepi asztalra.

Alma kalácson

Hozzávalók:

6 db alma, 15 dkg mazsola, ½ pohár édes fehérbor, 20 dkg vagdalt aszalt gyümölcs, cukor, 12 szelet sima kalács, ½ kg vaníliás-cukros tejszínhab.

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, eltávolítjuk a magházat, azután hosszában vékonyan felszeleteljük. Nem túl édes és kevés szirupban puhára pároljuk, leszűrjük és kihűtjük. Közben egy másik lábasban ugyancsak nem túl édes szirupot forralunk, beledobjuk a mazsolát, hogy megdagadjon. Hozzáadjuk a bort, vagdalt aszalt gyümölcsöket és az alma levét. 10 percig lassan főzzük, majd kihűtjük. Ezt követően vágunk 12 szeletet a sima kalácsból, vékonyan meghintjük porcukorral és forró sütőbe tesszük, amíg a cukor megbarnul. Ekkor tálra rakjuk, elosztjuk rajta a párolt almát, arra a mazsolát és aszalt gyümölcsüket, majd ráöntjük az egész levet. A tetejére tejszínhabot teszünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: