2016-11-03 15:53:02• hírek • Szatmár.ro

Alma a Vöröskereszttől

A Szatmár Megyei Vöröskereszt 25 tonna almát kapott adományként - elkezdték szétosztani.

A Máramaros megyei Nagysomkútról és a Szilágy megyei Mocsolyáról kapott egy összesen 25 tonnás alma-adományt a Szatmár Megyei Vöröskereszt. Persze az adomány nem egy adagban érkezett, hiszen ennek raktározása nehéz feladat lenne a civil szervezet számára. Az alma így 1-2 tonnánként érkezik két helyszínre: a Vöröskereszt Vlad Tepes utcai székhelyére, illetve a Jiului utcai egykori hőközponthoz, ahol az EU-s élelmiszeradományokat is át lehetett venni.

A szervezet elsősorban 450 lejnél alacsonyabb nyugdíjjal rendelkező időseknek, nagycsaládosoknak és a szociális segélyben részesülőknek szánják a 20-20 kilogrammos alma-adagokat, de küldtek már óvodának is belőle. Az elsősorban utcagyerekekkel foglalkozó STEA Egyesület is kapott már az almából és a hajléktalanszállónak is továbbadtak egy tételt az adományból.

"Az időseknek a nyugdíjszelvény, a segélyezetteknek, nagycsaládosoknak a személyi igazolvány alapján adunk át egy-egy láda almát. Kétféle van, piros és sárga" - magyarázza Borlab Rodica, a helyi Vöröskereszt vezetője.

A Vlad Tepes utcai székhelyen hétköznaponként 8 és 17 óra között, szombaton pedig 11 és 13 óra között várják az igénylőket. A Jiului utcai ponton 14 és 17 óra között lehet kapni az adományból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: