2010-01-07 18:11:33• hírek • Gozner Gertrud

Állva tapsolt a közönség

Nagyszabású szimfonikus koncerttel köszöntötte az új évet a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia. A már régóta várt zenei eseményre minden jegy elővételben kelt, sőt, a szervezők pótszékeket is kénytelenek voltak betenni.

Csütörtök délután fél hétkor zsúfolásig megtelt a filharmónia nagyterme, hisz olyan zeneszerzők művei kerültek előadásra, mint Strauss, Csajkovszkkij, Dvořák, Grig, Bizet, Hacsaturján, Offenbach és Mascagni. Az est karmestere Shinya Ozaki, - aki már több nagy sikerű koncertet vezényelt le a városban - , többek között románul, magyarul és japánul köszöntötte a közönséget.

Amint Fátyol Rudolftól, a filharmónia igazgatójától megtudtuk, igyekeztek dinamikus, optimizmust sugárzó darabokat az év elejére összeválogatni az újévi koncertre, amelyből sohasem hiányozhatnak a Strauss család nagy sikerű szerzeményei.

A filharmónia következő előadása január 14-én kerül sor, ami szintén zenei csemegének ígérkezik, hiszen a karmester, Nicolas Waldvogel egyenesen Kaliforniából érkezik Szatmárra, ahol a Pacific University Symphony Orchestra vezetője. Jövő csütörtökön többek közt egy Verdi-nyitánynak, Johannes Brahms műveinek, és magának a karmester egyik darabjának tapsolhat a közönség.



Újévi koncert a Filharmóniában


Újévi koncert a Filharmóniában


Újévi koncert a Filharmóniában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: