2011-11-03 00:09:09• hírek • Kocsis Zoltán

Állta a sarat a Galac, mégis kikapott kettővel

A negyedik forduló után is pont nélkül áll a román bajnok a labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjában, ám a legkevésbé volt az várható, hogy az Otelul Galac pont a Manchester United otthonából hozzon el pontot vagy pontokat. Az angol bajnok, akárcsak az előző fordulóban, most sem villogott, a Galac pedig kevés veszélyt jelentett de Gea kapujára.

A találkozó, melyen a szatmári Adrian Salageanu kezdőként kapott lehetőséget, gyakorlatilag góllal kezdődött, hisz a 8. percben Evans jobb oldali centerezését Valencia rúgta a kapuba. Ez a találat meg is adta az alaphangot. Sajnos. Mert az angolok annyira nem erőltették a dolgot, így nem is tudtak mit kezdeni a szervezett román védelemmel. A Galac ezt majdnem megbüntette, amikor a 42. percben Neagu lövése után Ferdinand lábán megpattant a labda és de Gea bizony csak bravúrral tudott védeni.

A második félidőben valamivel eltökéltebbnek tűnt a Manchester, hogy eldöntse a három pont sorsát, ám Berbatov több ízben is célt tévesztett, Costin pedig a gólvonal elől rúgta ki a labdát Anderson emelése után. Ebben a játékrészben az „acélosoknak" már nem akadt helyzetük, a végén pedig Rooney be is biztosította csapata győzelmét, amikor a 87. percben lövése után a Sarghin megpattant labdát Grahovac nem tudta hárítani.

A csoport másik meccsén hiába szerzett a nap góljával már a negyedik percben vezetést a Benficának Rodrigo, a Basel Huggel révén a szünet után egyenlíteni tudott, az est legnagyobb meglepetését okozva.

Salageanu ezúttal végig a pályán volt fotó: uefa.de

A játéknap legizgalmasabb meccsét Münchenben rendezték, ahol a Napoli volt a Bayern vendége. Amikor a 42. percben Gomez mesterhármasával már 3-0-ra vezettek a bajorok, senki sem gondolta, hogy ez a találkozó még izgalmakat tartogat. Csakhogy Gonzalez még a szünet előtt szépített, majd a 79. percben egy gólosra csökkentette az olaszok hátrányát. Az izgalmak a tetőfokra hágtak, amikor a ráadás pillanataiban de Sanctis kapus is előrement egy szögletnél az egyenlítés reményében. Csakhogy a védők menteni tudtak, Gomez pedig vagy 65 méterről gurította kapura a labdát - de Sanctis fél méterrel a gólvonal előtt érte utol a lasztit és becsúszva tudott csak menteni.

Az A csoport másik találkozója semmiféle izgalmakat nem hozott, a Manchester City Yaya Toré duplájával és Balotelli büntetőjével simán nyert Villarrealban, a spanyol csapat pedig végérvényesen elvérzett a halálcsoportban.

Nem született gól a B csoportban a Trabzonspor - CSZKA Moszkva találkozón, pedig az utolsó pillanatokban a hazaiak a kapufát is eltalálták. Ez azt jelenti, hogy a másik mérkőzésen hiába kapott ki a Lille Milánóban az Inter ellen, a francia bajnok továbbjutási esélyei még nem szálltak el teljesen.

Két sima meccset hozott a D csoport, ahol az Ajax pazar támadások után 4-0-ra ütötte ki a Dinamo Zágrábot, míg a Real Madrid Ronaldo szabadrúgásával és büntetőjével először tudott nyerni Lyonban. A spanyolok ezzel továbbra is százszázalékosak, sőt, még gólt sem kaptak, ennek köszönhetően pedig máris továbbjutottak a legjobb nyolc közé.

Álljunk meg azonban egy szóra Cristiano Ronaldónál! A portugál klasszis megszerezte ugyanis 100. gólját a királyi gárda színeiben, mindössze 105 meccs alatt! Érdekességképpen Puskás Ferencnek anno 101 mérkőzésre ehhez szüksége...

C csoport:
Manchester United
- Galac 2-0
gól: Valencia (8.), Rooney (87.)

Benfica - Basel 1-1
gólok: Rodrigo (4.) illetve Huggel (64.)
A csoport állása: 1. Benfica 8.p., 2. Manchester 8p., 3. Basel 5p., 4. Galac 0p.

A csoport:
Bayern München
- Napoli 3-2
gólok: Gomez (17., 23., 42.) illetve Fernandez (45., 79.)

Villarreal - Manchester City 0-3
gólok: Y. Touré (30., 71.), Balotelli (45., 11-es)
A csoport állása: 1. Bayern 10p., 2. Manchester 7p., 3. Napoli 5p., 4. Villarreal 0p.

B csoport:
Trabzonspor - CSZKA Moszkva 0-0
Inter - Lille 2-1
gól: Samuel (18.), Milito (65.) illetve de Melo (83.)
A csoport állása: 1. Inter 9p., 2. CSZKA 5p., 3. Trabzonspor 5p., 4. Lille 2p.

D csoport:
Ajax
- Dinamo Zágráb 4-0
gólok: van der Wiel (20.), Sulejmani (25.), de Jong (65.), Lodeiro (90.)

Olympique Lyon - Real Madrid 0-2
gólok: Ronaldo (24., 69., 11-es)
A csoport állása: 1. Real Madrid 12p., 2. Ajax 7p., 3. Lyon 4p. 4. Zágráb 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: