2008-09-24 16:40:31• hírek • Parajdi Andrea

Állóradarok Szatmárnémetiben is

Az elmúlt években Szatmárnémeti belterületén nagymértékben megnövekedett a balesetek száma, amely főként a sebességhatárt túllépő autósok figyelmetlenségéből adódik. A biztonságosabb közlekedés megteremtése érdekében állóradarokkal fegyelmeznék a szabálysértőket.

Az állóradarok városon belüli elhelyezésének szükségességét a keddi halálos kimenetelű baleset is alátámasztotta. A Szatmár Megyei Rendőrség ennek okán jelezte a Polgármesteri Hivatal felé, hogy újabb szigorításokra lenne szükség.

 

-Csütörtökön fogok tárgyalni a Rendőrség Forgalmi osztályának vezetőjével, hogy pontosan mely területekre és mennyi időn belül tudjuk majd kihelyezni az éjjel-nappal működő radarokat. Egyelőre még azt sem tudjuk, milyen pénzforrásból lehet majd megvalósítani az elképzeléseket - tájékoztatott Ilyés Gyula polgármester.

Szatmárnémeti kivezető útszakaszain az autósok rendszerint jóval átlépik a megengedett sebességhatárt, s annak ellenére is felelőtlenül gyorsan hajtanak, hogy ezeken a városrészeken is rendkívül nagymértékű a gyalogos-forgalom. A sebességkorlátozás jelen pillanatban a fixradarok kihelyezésével oldható meg a leghatékonyabban, ugyanis a szeptember óta működő Radarellenőrző Központ kivétel nélkül minden szabálysértőt regisztrál, aki pár napon belül postán kapja meg a büntetéséről szóló értesítőt.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: