2007-03-29 16:31:59• hírek • Kis Csilla

A szexuális elutasítás

par5Mindenki számára vannak dolgok, amikért rajong és olyanok is, amiket csak hagy megtörténni.

Mindenki számára vannak dolgok, amikért rajong az ágyban, és vannak olyanok, amiket csak hagy megtörténni.

Thereza jól emlékszik arra az estére, amikor férje, Mark 4 évi házasság után arra kérte, hogy az orális szexet felejtsék el. "Én már kapcsolatunk elején gyanakodtam, mert Mark sohasem szeretett időzni az orális szexszel, és olyan hosszú ideig pláne nem csinálta, hogy el is élvezzek.

Az is gyakorta megesett, hogy utána azonnal eltűnt a fürdőszobában. Azon az estén semmiképp nem akart lefelé haladni a csókolgatással. Én viccesen megkérdeztem, nem akarunk-e 'fejjel lefelé' szeretkezni, mire ő morgott valami elutasító választ. Én elmondtam neki, hogy élvezem, amikor nekem csinálja, mégis csalódott és megbántott voltam az elutasítást követően."

Két dologgal is meg kellett ezután Therezának birkóznia. Az egyik, hogy le kell mondania valami finomról, ami gyönyört jelentett számára. A másik, hogy most fedezte csak fel, hogy a férjének az orális szex sohasem okozott örömöt.
Helen Adams szexterapeuta szerint nagy csalódást okozunk partnerünknek, ha hirtelen akarunk valamit kitörölni megszokott szexuális éltünkből. "Sok nő például nem szereti a durva behatolást, és ódzkodik a pornográf videóktól. Ám egy jó ideig nem szól, mert látja, hogy partnerét ez lázba hozza. Majd egyszer csak mégis kiböki, hogy soha sem szerette igazán...."

A nőket sokként érheti, ha eléjük tárják, hogy partnerük soha sem szerette, amikor kézzel ingerelte, vagy ha szeretkezés közben szájon csókolta. "Amikor a partnerem bejelentette, hogy a hosszú csókolózás csak amolyan fiatalos hülyeség volt, és hirtelen visszautasította, akkor hülye kis prostinak éreztem magam, aki már ahhoz sem elég vonzó. Pedig ismeretségünk hajnalán órákig ültünk ölelkezve, és csókolóztuunk." (Jayne 37 éves)

Ron Bracey pszichológus így magyarázza mindezt: a kapcsolatunk elején inkább azzal törődünk, hogy minden olajozottan működjön, hogy boldogok legyünk egymással. Eleinte hajlandóak vagyunk olyat is megtenni, amit a partnerünk szeret jobban, nehogy kényelmetlenül érezzük magunkat a kapcsolatban.
Ám amikor biztosak vagyunk a másikban, és úgy hisszük, hogy már megmondhatjuk neki mi tölt el rossz érzéssel a szex során, akkor kitálalunk. Ez persze nem jelenti a szexuális, vagy az emberi kapcsolat végét, csupán egy apróság megváltozását, illetve ennek kérését. Sokkal jobb ezeket megbeszélni, mint egyszerűen kerülni annak a bizonyos póznak, vagy dolognak a bekövetkeztét. A hallgatás a szexuális élet elszürkülését, az együttlétek számának csökkenését eredményezheti.

Lehet közép utas megoldásokat találni. Egyszer egy nő azzal fordult hozzám, hogy zavarok támadtak a nemi életében, mert ő mostanában nem szereti a szájával ingerelni a partnerét. A beszélgetés során kiderült, hogy magával az orális szexszel nincsenek problémái, csak azt nem tudja elviselni, hogy partnere orális szex közben a torkáig is hatol.

Ezt ezután a partnerével is megbeszélték, és nem kellett lemondaniuk az orális élvezetről. A nők nagy része azonban nem kedveli az orális szexet, amit a férfiak meglehetősen preferálnak. Ilyenkor vicc, és elfogadás "terápiát" szoktam javasolni. Ha egy nő elfogadja partnere nemi szervét, és tudja becézgetni, akkor előbb utóbb meg tudja érinteni, és csókolni is.  ma

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: