2015-07-04 17:54:59• hírek • Szatmár.ro

Állatkölykök minden mennyiségben Nyíregyházán!

Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolnánk be újabb állatkölyökről, amely a Nyíregyházi Állatparkban jött a világra. Most - a teljesség igénye nélkül-egy csokorba szedtük őket.

Az idei év sztárja a hamarosan 2 hetes afrikai elefánt. A kis ormányost már az állatpark látogatói is megtekinthették, hiszen minden nap 10.00-15.00 között anyjával, Kwanzával a külső kifutóban tartózkodik.

A Nyíregyházai Állatpark játékra is hívja az elefántrajongókat, hiszen hamarosan, július 19-án névadó ünnepséget szeretnének tartani - a park honlapján pedig várják a névjavaslatokat.

Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen zsebből kikandikáló kenguruval is találkozhatunk vagy akár egy állat születését is végignézhetjük; ez történt a múlt héten a kétpúpú teve kifutónál, ahol egy fehér tevekanca világrajövetelét és lábra állását nézhette végig a nagyközönség.

Az állatpark igazi kedvencei a csíkos farkú katta és a sárgaszakállas makik. Kölykeik leginkább aprócska manókra hasonlítanak - a kicsiket testközelben is megtekinthetjük, hiszen a maki erdőkbe bárki beléphet s közöttük sétálhat.

Szépen cseperedik a márciusban született törpevíziló is, s mivel ennél a fajnál fogságban valamiért sokkal több nőstény születik mint hím, nagy örök a Sóstó Zoo működtetőinek, hogy egy kis bikáról van szó.

Fiú a márciusban született törpeviziló

Gyarapodik a Nyíregyházi  Állatpark rénszarvas állománya is, hiszen egy héten belül négy kis állat látott napvilágot. Hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, külön szarvas óvodát kerítettek el nekik. Amint azonban felerősödnek, csatlakoznak a tenyészcsapathoz, ami a picikkel együtt már 16 tagot számlál.

Óriási kedvenc a Zöld piramis Ázsia házának orangután-kölyke, Ruti is, aki mindennapi bohóckodásával rendszeresen mosolyt fakaszt a látogatók arcán. Különlegessége a borneói orangután családnak, hogy közös kifutóban élnek Európa legidősebb sziamangjával Finitával, aki szinte pótnagyija lett a 2 éves állatnak.

Bár az állatpark lakóinak utódgondozásába legtöbbször nem kell embekernek közbeavatkozniuk, olykor segítségre szorulhatnak a kicsik és ilyenkor a gondozók veszik át a pótszülő szerepét - például Kamilla, a zsiráfborjú nevelésébe is be kellett segíteni.

A baba-dömping pedig még nem ért véget, hiszen számtalan kismama van az úszólábúak, a majmok, a nagymacskák és a patások között is...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: