2011-01-19 11:56:21• hírek • MTI

Állati hírek a nagyvilágból

Érdekes és vicces állatokkal kapcsolatos hírek a nagyvilágból.

Elpusztult 71 évesen Észak-Amerika legidősebb ázsiai elefántja.

A Discovery Kingdom elnevezésű kaliforniai vidámpark lakójának halálhírét kedden jelentették be. A Taj nevű elefánt 33 éven átélt a vallejói parkban. Egykoron a vidámpark legnépszerűbb látványossága volt, mutatványaival lenyűgözte a látogatókat. A vidámpark három évvel ezelőtt nyugdíjazta a nőstény elefántot.
Taj hetvenedik születésnapja alkalmából tavaly nagyszabású bulit rendeztek, az elefántnak kedvenc gyümölcseiből és zöldségeiből többemeletes tortát szolgáltak fel. A vallejói példány jóval tovább élt mint az várható volt, az ázsiai elefántok átlagos élettartama 44,8 év.

Szerencsehozó macskát kölcsönöz az egyik szentpétervári állatmenhely az új lakásba költözőknek.

Az orosz néphiedelem szerint az új lakás küszöbét elsőként egy macskának kell átlépnie, amely így megmenti gazdája életét, ugyanis úgy tartják, hogy az az ember, aki elsőként nyit be a házba, hamarosan távozik az élők sorából. Idővel az ősi babonából hagyomány lett, amelyet az új lakásba költözők közül sokan betartanak  - olvasható a  Lenta orosz hírportálon.
A Potyerjaska, azaz az "Elveszettke" állatmenhely a kikezelt, feltáplált kóbormacskákat kölcsönzi ki az igénylőknek. A cicák ingyen vehetők bérbe, s miután teljesítették feladatukat, az állatmenhely visszafogadja őket.
Az intézet munkatársai szerint azonban e kezdeményezés révén javulnak a "bérbe adott" állatok esélyei, hogy gazdára találnak: az új lakástulajdonosoknak esetleg megtetszik a négylábú és megtartják a cicát.


Cicakölcsönző nyílt Oroszországban - szerencsét hoz az új lakásba
Cicakölcsönző nyílt Oroszországban - szerencsét hoz az új lakásba


Kis híján bagoly áldozatává vált egy kis csivava az Egyesült Államokban.

A két kilogrammos Chicót az egyik esti séta során szemelte ki magának egy bagoly. A kutya gazdája, George Kalomiris elmondása szerint a madár lecsapott a pórázra kötött kutyára, majd vonszolni kezdte. Szerencsére azonban végül sikerült elzavarni a ragadozómadarat.
Chico szúrt sebeket kapott a bagoly karmaitól - ennél talán súlyosabb a lelki megrázkódtatás. Kalomiris szerint ugyanis a kutya az eset óta nem hajlandó sötétedés után kimerészkedni a szabadba.

Narkolepsziás egy brit kutya: izgalmában mindig elalszik, így aztán a postást nem megugatja, hanem elájul tőle.

Az eb alvásrohamai legfeljebb 20 másodpercesek, de igen meglepőek. A kutyát az is kiüti, ha más ebekkel kergetőzik, így aztán a játék izgalmában futás közben alszik el, mintha agyonlőtték volna. Az ötéves Mable-t már több állatorvoshoz elcipelte gazdája, ám azok csak a fejüket csóválják, annyira ritka ugyanis a jelenség.
46 éves férfi igyekszik nyugalmat biztosítani Mable-nek, így például befogja a kutya fülét, hogy megkímélje ijesztő hanghatásoktól. Tehetetlen azonban, amikor kutyája más ebekkel hancúrozik. Mable az egyik pillanatban még viháncol, a másikban hever és amikor magához tér, meglepődve látja, hogy ebpajtásai "elillantak" vagy húsz méterrel messzebbre.
"Olyasmi lehet ez neki, mint egy kis időutazás" - idézte a kutya gazdáját a The Daily Telegraph című brit lap.
A többi eb egyébként nemigen törődik Mable alvásrohamaival, kutyába se veszik.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: