2013-04-25 12:58:57• hírek • Kocsis Zoltán

Állásbörzével kötnék össze a Szatmáron Készült expót

Állásbörzével kötnék össze az idei Szatmáron Készült termékkiállítást, hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón. Ugyanitt jelentették be, hogy az expó részeként veteránautó-bemutató is lesz.

Dan Brumboiu, a kiállítás egyik főszervezőjének, a Német-Román Gazdasági Egyesületnek a vezetője szerint a hármashatár közelsége Szatmár megye egyik legfontosabb vonzereje a befektetők számára. Ezért is lett az idei kiállítás mottója a „Szatmár megye kiváló kapcsolatain keresztül él". „Mutassuk meg a szatmári cégek erejét, ez a rendezvény fő célja", fogalmazott. Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere jövőbeni támogatásáról is biztosította a szervezőket, mondván, a kiváló termékek Szatmár jó hírét is öregbítik. „Legyünk agresszívebbek termékeink, értékeink népszerűsítésében", buzdította a cégeket.

Hölzli József, a társszervező Kisiparosok Kamarájának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az ehhez hasonló expók főleg a kis és középvállalatok számára nyújtanak remek lehetőséget arra, hogy megismertessék magukat. A kis- és középvállalkozások fontosságára a németországi Baden-Würtemberg tartományt hozta fel példaként, ahol közel hatszázezer efféle cég tevékenykedik. Elmondta továbbá, hogy idén először felvették a kapcsolatot a Megyei Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökséggel is, a kiállításra pedig, akárcsak egy állásbörzére, munkát keresőket is készséggel várnak. „Nagyon fontos, hogy a fiatalok tudják, milyen munkalehetőséget biztosíthat számukra Szatmár megye, az itteni cégek. Akinek szerencséje van, akár munkát is találhat a Szatmáron Készült expón".

A rendezvénynek először otthon adó Rex Piac igazgatója, Óbis Zoltán megtiszteltetésnek nevezte, hogy vendégül láthatja az eseményt. Elmondta, az expó közel kétezer négyzetméteres területen zajlik majd és megosztottan azon tapasztalatát, mely szerint az érintett cégek komoly várakozással tekintenek a rendvény elé, sokan új partnereket, új horizontokat várnak tőle.

A negyedik alkalommal megrendezendő Szatmáron Készült termékexpó május 17-19. között a 17-es lakónegyedben található Rex Piacon várja az érdeklődőket. A szervezők elmondták, egyelőre valamivel több, mint 40 cég jelezte részvételi szándékát, ám számuk várhatóan eléri majd a hatvanat. A rendezvényt pénteken 13.00 ás 20.00, szombaton és vasárnap pedig 10.00 és 20.00 óra között lehet látogatni. Az expót old timer autók kiállítása, különböző műhelymunkák (tánc, zene, sport), divatbemutató teszi színesebbé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: