2017-10-20 10:42:35• hírek • Oszkó Viktória

Állásbörze kontra pecsétszerzés

Idén ősszel is állásbörzét szerveztek Szatmárnémetiben, a Szakszervezetek Művelődési Házában. Több száz érdeklődő gyűlt össze pénteken az új központban, hogy információt szerezhessen a városi és környéki munkalehetőségekről. A különböző standoknál a cégek és munkáltatók részletes tájékoztatóval várták azokat, akik többet szerettek volna megtudni a munkaközösségekről és a betölteni kívánt pozíciókról.

A programot szervező Szatmár Megyei Munkaerő-ügynökségnek (AJOFM) legalább 50 cég jelezte a rendezvényen való részvételi szándékát, így a helyszínre érkezők nem kevesebb mint 1000 betölthető állás közül választhattak. Elérhető helyeket kínáltak többek között textilipari, elektrotechnikai és műszaki területen tevékenykedő cégek.

„Általános tapasztalat, hogy a látogatók többsége nem készül fel eléggé, ha állásbörzére megy” – tudtuk meg az egyik kiállítótól. Ha részletesen kitöltött önéletrajzzal készül a pályázó, sokkal nagyobb eséllyel találhatja meg a számára ideális állást. Ez azért is fontos, mert a munkáltató könnyebben ki tudja szűrni a lényeges információkat és hamarabb el tudja dönteni, alkalmas lehet-e az érdeklődő a választott munkára.

Az is megnehezíti a munkaadók dolgát, hogy kevesen vannak a komoly jelentkezők. Túlnyomó többségben vannak azok, akik csak a pecsétek megszerzése miatt mennek a helyszínre. Azok a személyek, akik állami segélyeken élnek és nem kívánnak újra munkába állni, egy pecséttel könnyen igazolni tudják sikertelen munkavállalási szándékukat az állam felé. Sokszor külön „felderítő csapatok” alakulnak, hogy megtalálják azokat a standokat, ahol még hajlandóak pecsétet adni, nem kevés bosszúságot okozva ezzel a munkahelyet kínálóknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: