2011-12-09 11:52:44• hírek • Póti Orsolya

Állásbörze a rácsok mögött

A Szatmár Megyei Munkaerő- és Foglalkoztatási Ügynökség és a Nagybányai Kelsen Alapítvány közreműködésével állásbörzét szervezett a Szatmár Megyei i Büntetés-végrehajtó Intézet.
A Szatmár Megyei Munkaerő- és Foglalkoztatási Ügynökség és a Nagybányai Kelsen Alapítvány közreműködésével állásbörzét szervezett a Szatmár Megyei i Büntetés-végrehajtó Intézet.

Második alkalommal szervezett állásbörzét a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet. Az akció azoknak a fogvatartottaknak szól, akiket hamarosan szabadlábra helyeznek. Az eseményre december 9-én került sor az intézet sporttermében.

A Szatmár Megyei Munkaerő- és Foglalkoztatási Ügynökség és a Nagybányai Kelsen Alapítvány közreműködésével állásbörzét szervezett a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet. Az akció által a pénteki nap folyamán több mint ötven, a szabaduláshoz közel álló elítélt kereshetett magának állást.

A börzén összesen nyolc kereskedelmi vállalat képviselői mutatták be ajánlataikat. Legtöbb cégtulajdonos asztalos munkát ajánlott fel, de bőrszabót, hegesztőt és általános segédmunkást is kerestek.

A fogvatartottak közül többen voltak olyanok, akik a börtönben szereztek szakképesítést, és volt, aki már dolgozott, mielőtt a rácsok mögé került, azonban szabadlábra helyezés után mindannyian munkanélküliek lesznek.

Milák Zoltánt két év és két hónap börtönbüntetés után december 9-én, a pénteki nap folyamán helyezik szabadlábra. A férfi a Szatmár.ro-nak elmondta: a börtönévek előtt több helyen dolgozott, több szakmát is megismert, de sajnos diplomája nincs. Azonban reméli az állásbörze által sikerül munkához jutnia.



A fogvatartottak többsége semmilyen szakképesítéssel nem rendelkezik, de sokan már dolgoztak itt-ott börtönbejutásuk előtt. Az állásbörzén a börtön munkatársai mellett jelen volt Tilibasa Gheorghe, a Megyei Munkaerő- és Foglalkoztatási Ügynökség vezetője, aki örömét fejezte ki az iránt, hogy vannak olyan cégek, akik szívesen foglalkoztatnak hátrányos helyzetben lévő személyeket.

A tavalyi állásbörze során két fogvatartott jutott munkához - tudtuk meg Raluca Dimulescutol, a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet sajtószúvivőjétől.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: