2010-02-04 15:39:43• hírek • Gozner Gertrud

Állásajánlatok külföldre

A spanyolországi eperszedési állások ezen a héten ugyan eltűntek a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség kínálatából, de Dániában továbbra is igény van mezőgazdasági dolgozókra.

Kétszáz hely van meghirdetve a borsó, málna, tök és eperszedés területén, tíz helyre növénytermesztőket és állattenyésztőket várnak, üvegházi munkásokat szintén alkalmaznak összesen tíz helyre. A mezőgazdasági munkák mellett az egészségügy területére is keresnek alkalmazottakat, szintén Dániában tíz szakorvosi állás van meghirdetve. Németország 35 szakorvost alkalmazna, míg Belgiumban kőművesekre van kereslet 25 hely erejéig.

Szatmár megyében a munkanélküliségi ráta január végére elérte a hét százalékot. Amíg 2008 decemberében még csak három százalékos munkanélküliséget jeleztek, addig 2009 januárjában ez az arány már 3,7 százalékra szökött, és azóta nem volt megállás.

2009 folyamán hónapról hónapra egyre nagyobb munkanélküliséget regisztráltak, amiért leginkább a tömeges elbocsátások voltak a felelősek. Ez a tendencia 2010-ben tovább folytatódik, újabb kollektív munkaszerződés felbontásokra kerül sor az elkövetkező hónapokban. Egy hónap alatt 0,5 százalékot romlott a statisztika, 6,5-ről 7-re emelkedett a foglalkozásnélküliek aránya.

Ez év januárjában 10816 személynek nincs munkája a megyében, akik közül 6952-en kapnak segélyt az államtól. A Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség előrejelzései február végére a munkanélküliek száma a 11 ezret is elérheti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: